Bilgisayardan yanık kokusu geliyor

adsiz_kullanicii

Femtopat
Katılım
23 Nisan 2022
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhaba, bugün masamdaki masaüstü bilgisayarımın kablolarının yerini düzenliyordum ve kabloları her şey yerine uygun olarak taktım ve bilgisayarımı açtım ve ondan sonra bilgisayarı açtığım gibi kasadan cızırtı sesi ve yanık duman kokusu çıktı. Ben de hemen prizden fişi çektim ve bilgisayarı kapattım. Ama kasam temperli camlı olduğu için bir şeye dikkat ettim, ben fişi çekmeden önce yanık kokusu gelirken ekran kartımın LED'leri, RAM'lerin RGB'leri, işlemci fanım ve kasamın fanları, monitörüm çalışıyordu. Yani demek istediğim ekran kartım ya da RAM'lerim, fanlarım zarar görseydi o esnada çalışmazdı ve cızırtı edip yanık kokusu geldiği gibi direkt kapanırdı diye düşünüyorum. Ama formlarda okuduğumda çoğu kişi PSU'dan kaynaklı demiş kullandığım PSU Gigabyte P750GM 80 Plus Gold sizce neden kaynaklı olabilir?

Sistemim daha tam 2 haftalık, her şey sıfır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Yanıtladığınız İçin Teşekkürler.Başka Bir PSU yu Nereden Bulabiliriz ?

Hocam Yanıtladığınız İçin Teşekkürler Ama Ben PC yi kapatmadan Önce Görüntü Monitörde Aktifti. Hocam Bu Arada Bendede RTX 3060 Var Yandıysa Ne Kadar Masraf Çıkarır ?

Hocam Yanıtladığınız İçin Teşekkürler Kasamda 9 Tane Fan Var 9 uda Gamepower Air Turbine.
Tanıdığın bir net cafe sahibi varsa ona götürüp deneyebilirsin ya da bi bilgisayarcıya götürmeniz gerek en azından sorunun kaynağını bulursunuz.
 
Güç kaynağının kablosunu takarken, yerine tam oturtturdunuz mu bastırarak? Belki onu yarım taktıysanız ondan dolayı bir problem yaşatmış olabilir. Bir de ekran kartı, RAM ve diğer bileşenlerin ışıklandırması, bileşen yansa bile çalışmaya devam edebiliyor. Daha 3-4 ay önce benim kendi kullandığım RTX 3070 sistemim görüntü vermeyi kesti ve hala ışıkları yanıyordu. Garantiye yolladığımda raporda yanmış olarak gözüküyordu.
Hocam Çoğu Kişi PSU kaynaklı Diyor PSU Zarar Görürse Ekran Kartı Yada Anakart gidermi ?
 
Zarar görmüş olabilme olasılıkları var fakat denemeden bilemezsiniz.

Hocam PSU da Koruma Sertifikaları mevcut Voltaj Dalgalanmasını Önleyen Bobinler Var. Yine de Bir şey Olur mu?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220423_225940.jpg
    IMG_20220423_225940.jpg
    68,6 KB · Görüntüleme: 41
Hocam PSU da Koruma Sertifikaları mevcut Voltaj Dalgalanmasını Önleyen Bobinler Var. Yine de Bir şey Olur mu?
Koruma sertifikasının olması, eğer sorun güç kaynağından dolayı ise sistemi korumuştur. Bilgisayarı tekrardan açmanın bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Fakat yinede elinizde eski, çalışan bir ekran kartı varsa onu taktıktan sonra çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
 
Hocam PSU da Koruma Sertifikaları mevcut, Voltaj Dalgalanmasını Önleyen Bobinler Yinede Anakarta Enerji Ulaştırıp Diğer Bileşenlere Zarar Verirmi Diğer Okuduğum Formlarda Yeni Nesil Anakartlar akımı kesiyor muş
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220423_221427.jpg
    IMG_20220423_221427.jpg
    44,3 KB · Görüntüleme: 31

Yeni konular

Geri
Yukarı