Bilgisayardan yanık kokusu geliyor

Tutkuu

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Kaporta,Ticaret
Merhaba arkadaşlar. 7700XT, 7500F, 750W bir sisteme sahibim ve bugün arkadaşımla birlikte RDR 2 Online girdik, ilk defa yanık kokusu geldi. 1 haftadır bilgisayar kapalıydı ve masanın altında duruyor. Acaba tozdan kaynaklı bir koku mudur? Sadece yük altında 2 dakikada bir plastik yanık kokusu gibi bir koku ortaya çıkıyor. Sıcaklıklar bu şekilde. Bilgisayarımı ocak 2025'te aldım.

test.png

Islemci icin 76 derece aşırı sıcak PSU arada boyle kokular cikartabiliyor belki de kapasitor falan sismistir bir tane onun kokusu gelmistir 1 kapasitorden dolayi sistem komple cokmez calisir yine de.
kullandığım çift fanlı kule tipi soğutucunun 1 fanı dönmüyor onu ayarlıcam bu gece ve yeni termal macun sürücem umarım düzelir
Normalde PSU derdim ama ekran kartına gelen voltaj gayet dengeli kasayı OCCT ile sistemi stresse sokup kokunun kaynağını bul ona göre değiştirilmesi gereken parça varsa değiştirilir.
tamamdır hocam denerim

Kullandığım çift fanlı kule tipi soğutucunun 1 fanı dönmüyor onu ayarlayacağım bu gece ve yeni termal macun süreceğim umarım düzelir.

Tamamdır hocam denerim.

Termal macun ile alakası yok GPU'nun en sıcak noktasındaki sıcaklık 97 dereceyi görmüş çok düşük bir ihtimal olsa da ekran kartındaki plastik yapıdan geliyor olabilir.

asdsad.png

Maalesef GPU'nun hotspot derecesi hep böyle sanırım sıcaklıklardan dolayı ev cidden çok ciddi derecede sıcak.

Fan Speed arttırsam işe yarar mı?

Kasayı termal macun sürerken ısıkla elini plastik yerlerine kibarca dokundur bir erime var mı bak.

Hocam acaba 2500 civari RPM fazla mı ekran kartı için böyle yapınca ekran kartı 53 hotspot 67 oluyor.

@HakanXD

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2544646

Maalesef GPU'nun hotspot derecesi hep böyle sanırım sıcaklıklardan dolayı ev cidden çok ciddi derecede sıcak.

Fan Speed arttırsam işe yarar mı?

Hocam acaba 2500 civari RPM fazla mı ekran kartı için böyle yapınca ekran kartı 53 hotspot 67 oluyor.

@HakanXD

Ne kadar sürede çıktığı onemli FurMark'ı açtıktan sonra 1-2 dakika içinde %75 fan devrinin üzerine çıkarsa alınmaz. SpeedFan vs şeyler ile uğraşma kendi otomatik ayarlasın satın alırsanda.

Ne kadar sürede çıktığı onemli FurMark'ı açtıktan sonra 1-2 dakika içinde %75 fan devrinin üzerine çıkarsa alınmaz.

FurMark değil RDR de bir 20 dakika civari oynadım.

Ne kadar sürede çıktığı onemli FurMark'ı açtıktan sonra 1-2 dakika içinde %75 fan devrinin üzerine çıkarsa alınmaz. SpeedFan vs şeyler ile uğraşma kendi otomatik ayarlasın satın alırsanda.
acaba fani yüzde kaç olarak kullanmalıyım bu havalarda

FurMark değil RDR de bir 20 dakika civari oynadım.

Acaba fani yüzde kaç olarak kullanmalıyım bu havalarda.

Dediğim gibi kendi ayarlasın Memory ve GPU temp normal hotspot sıcaklığı biraz yüksek geldi ama AMD'ye göre normal gibi sistem kaç aydır sende belki ekran kartı için bakım zamanı gelmiştir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı