Bilgisayardan yanık kokusu neden gelebilir?

SheckWes00

Hectopat
Dün akşam bilgisayarın kasasından hafif bir yanık kokusu geldi gibi oldu ve 2-3 dakika sonra geçti kendiliğinden. O sırada hala bilgisayar kullanmaya devam ediyordum. Bu koku daha önce 3-4 kere daha gelmişti ama bilgisayarda görünür bir sorun yok. Sizce önemli bir şey midir? Kaynağı ne olabilir?

Güç kaynağından geliyor olabilir.

Isındığından dolayı plastik kokusu gelmiş olabilir başka bir şey gelmiyor aklıma.

Prize giden kablolara dokunun , ısınma varsa kabloyu değiştirin, daha kalın bir kablo alın. Yakında ısınmak için elektrikli soba kullanıyor musun ?

Elektriksel ya da bir parçanın tam oturmamasından kaynaklanabilir. PSU sorunu da olabilir.

Esattt araştır bakalım bu yanık kokusu nereden geliyor . Şaka bir yana PSU'dan gelebilir kablolardan gelebilir bu yanık kokusu tekrar geldiğinde kasanın içini açıp parçaları koklayın bulursunuz yanık parçayı.

Arkadaşlar galiba o koku bilgisayar fazla ısındığı için gelen bir koku. Tam emin değilim ama kasaya yaklaşınca hafif bir sıcaklık kokusu gibi bir koku var o hep oluyordu. Tabi bu normal bir şey mi tek bende olan bir şey mi emin değilim . Dün koku geldiğinde çok fazla uygulama açıktı oyun, spotify, discord, google ve bir yandan fotoğraflara falan bakıyordum, hızlı aralıklarla geçiş yaptım uygulamalar arasında. Dediğim sebebinin bu olup olmadığından emin değilim

Dağılalım arkadaşlar. Sorunu çözme gibi bir derdi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…