Bilgisayardan yanık kokusu neden gelebilir?

Dağılalım arkadaşlar. Sorunu çözme gibi bir derdi yok.
Bu mesajı hangi mantıkla yazdığınızı pek anlayamadım. Tahminimce olabilecek bir şeyi söyledim. Sorun o olabilir diyen birisi çıkabilir diye.

Elektriksel ya da bir parçanın tam oturmamasından kaynaklanabilir. PSU sorunu da olabilir.
Sabahtan beri bekliyorum öyle ağır koku gelir mi diye fakat öyle bir koku gelmedi. Daha önce 3-4 kez yine aynı koku geldi ama arka arkaya değil. Mesela 1 kez geldi ondan sonra gelen 1 ay veya 2 sonra geldi. Yine de psu sorunu olma ihtimali var mı?

Güç kaynağından geliyor olabilir.
eğer öyleyse koku dışında başka bir şekilde anlayabilir miyim?

Son düzenleme:
Bu mesajı hangi mantıkla yazdığınızı pek anlayamadım. Tahminimce olabilecek bir şeyi söyledim. Sorun o olabilir diyen birisi çıkabilir diye.

Sabahtan beri bekliyorum öyle ağır koku gelir mi diye fakat öyle bir koku gelmedi. Daha önce 3-4 kez yine aynı koku geldi ama arka arkaya değil. Mesela 1 kez geldi ondan sonra gelen 1 ay veya 2 sonra geldi. Yine de PSU sorunu olma ihtimali var mı?

Eğer öyleyse koku dışında başka bir şekilde anlayabilir miyim?

Kasa yeni ise karttan gelmiş olabilir ilk defa çalışıyor ya.

Kasa yeni ise karttan gelmiş olabilir ilk defa çalışıyor ya.
Yeni değil 2.5-3 yıllık

Esattt araştır bakalım bu yanık kokusu nereden geliyor :D. Şaka bir yana PSU'dan gelebilir kablolardan gelebilir bu yanık kokusu tekrar geldiğinde kasanın içini açıp parçaları koklayın bulursunuz yanık parçayı.
Kasaya baktım fakat bir sorun olup olmadığını tam anlayamadım. Koku dışında anlamamın başka bir yolu var mı?

Dün akşam bilgisayarın kasasından hafif bir yanık kokusu geldi gibi oldu ve 2-3 dakika sonra geçti kendiliğinden. O sırada hala bilgisayar kullanmaya devam ediyordum. Bu koku daha önce 3-4 kere daha gelmişti ama bilgisayarda görünür bir sorun yok. Sizce önemli bir şey midir? Kaynağı ne olabilir?

Elektiriği kes ve en yakın tamirciye götür.

(Eğer garantisi varsa oraya gösterin)

Ve sorununuz düzelincede akım korumalı priz satın alın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güç kaynağını söküp gerekli kabloları kısa devre yaptırarak güç kaynağını bilgisayarsız çalıştırın. güç kaynağını kontrol edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı