Bilgisayardayken sizi korkutan anılarınız

Oyun oynarken takımımdaki adam çok iyi oynuyordu bende merak edip profiline baktım. Profilinde ben bir hileyim işte buda kanıtım diye bir yazı yanındada link vardı. Bi tıkladım korkunç bir fotoğraf çıktı korkudan yerimden zıpladım.
Bir diğeride eski külüstürde korku filmi izlerken korkunç bir an oldu. Zaten o zaman 9 yaşında falandım korkudan yine yerimden zıpladım ama ayağım kasaya geldi ve bir daha açılmadı.
 
🤔

O 240V yapınca patlıyor ise ne diye koymuşlar o zaman o ayarı güç kaynaklarına? 😅

Bunu bilen var mı acaba?🤔
Hocam, o patlayan PSU Asus'un çok eski bir PSU'idi. Ondaki espiri, iki farklı volt değerinin olması, farklı ülkelerde farklı volt kullanılmasından kaynaklanıyor falan denilmişti. Değerleri tam hatırlayamamakla birlikte 220v-180v mu gibi iki seçeneği vardı. Tabi sonralara doğru bu ayarı PSU lar otomatik kendisi yapar oldu. :) Bahsettiğim konu bundan 10-15 sene önceydi sanırım. :)
 
Saçma olabilir ama bilgisayarda yedeklediğim telefonumdaki fotoğraflar vardı ben gezmeye gittiğimde kız arkadaşlarım (normal) çekildiğim fotoğraflarda gezmiş bi güzel. Ben de son gezinilenlerden fark ettim. Hemen PC şifre koydum, niye koydun ben arada borsaya bakıyordum dedi :)
 
Gecenin ilerlemiş bir saatinde 90'lardan kalmış bir PC'ye RAM beğendirmeye çalışırken; anakarta bağlı buzzer'dan "kakalin kamaya" melodisinin çalmaya başlaması en korkutucu olandı. Bilen biri bunun bir hata kodu gibi bir şey olduğunu söyleyene kadar paranormal bir deneyim olabileceğini dahi düşünmüştüm.
 
Küçükken gecenin köründe Minecraft ve Payday 2 oynardım. Bi anda babamın ayak seslerini duyunca doğrudan yatağıma atlıyordum. Bir kere yakalamıştı bilgisayarı sökmüştü. Bir de o zamanla4 korsan oynardım WİN 7 vardı. Virüs korumasında adam gibi değildi gidip Tamindir ve Gezginlerden oyun indirim dedim şak pc çöktü.
 
Benim bir anım var. Çok çok çok kötü.
PC'de Google Chrome kurulu (Chrome üzerinden Yandex'e giriyorum) sonra da sinir oldum. Google'ı kaldırdım. Yerine Opera GX (Gaming browser) kurdum. GX diyorum ben ona. GX üzerinden Yandex'e girdim. Girer girmez PC kapandı. Sonra güç bela açabildim PC'yi. Power veriyorum. Yok. Power veriyorum. Yok. Sonra kasaya sağlam bir tekme attım. PC canavar gibi çalıştı. Sonra şifre falan falan. GX hala duruyor PC'de. Sonra hiçbir şey olmamış gibi GX üzerinden Mozilla Firefox açtım. PC sağlam. Sonra Mozilla üzerinden Yandex açınca PC'nin fanlar sustu. Bir daha da açamadım. Kasa bir ton. Zor bela getirdim tamire. Adamın dediği şu;
"Beyefendi, PC'niz çok eski bir sistem. Bu sistem üzerinden BlueStacks 4 ve oyuncular için üretilmiş bir tarayıcı açmaya çalışmışsınız. PC'de çok zorlanmış. Son olayınız ne ise ekran kartı ve anakart yanmış. Eski kartlar olduğu için bu sistemi yaptırmanızı önermem. İsterseniz size yeni bir PC toplayabilirim. Ama değişim isterseniz 1500 TL." Sonra bende mavi ekran verdim. Neyse PC'yi yaptırdım. Bundan sonra açmaya korkuyorum. Açtığımda GX ve BlueStacks 4'ü kaldırdım. Yandex kurdum yerine. Şimdi PC ölü bir diri. 😀

Neden Yandex? :D.
 

Geri
Yukarı