Bilgisayarı 6'lı prize takmak zarar verir mi?

Anna Karenina

Hectopat
Yer
Kırşehir Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
🖥️ PC: İntel Core İ7 3770 | GT 415 | HD 4000 | 16 GB RAM DDR3 1333Mhz | Quadro H61 Anakart | 300W PSU ATX | Samsung 870 EVO 250 GB SSD | Kioxia Exceria Sata SSD 480GB | Fury 128GB SSD | Toshiba MQ0ABD038 320GB HDD | Windows 10 Pro AtlasOS

Keyboard: Piranha 2345 | Mouse: Corsair Katar PRO | Headset: P47 Wireless | Monitor: Samsung SyncMaster 940BW 75 Hz | | Phone: Sony Experia M5 | Huawei P7 Lite 2017 | Laptop Asus VivoBook S14 | HP G255 i3 5005
Meslek
Oto yedek parça sanayi
Çoğaltmak için 6'lı priz olarak kullanıyorum. Monitör, güç kaynağı, hoparlör, yazıcı ve modem hepsi takılı. Bilgisayara zarar verir mi?

Eğer bilgisayarın 1200W çekiyorsa bi tık problem olabilir. Prize ütü, mikrodalga, fırın ve saç kurutma makinesi gibi yüksek güç çeken aletleri takmaman daha iyi olur. O kadar fazla cihaz takılıyken daha da fazla güç çeken bir şey takılırsa problem yaratabilir.

Bilgisayarın performansı düşer yani problemden kasıt.

Eğer bilgisayarın 1200W çekiyorsa bir tık problem olabilir. Prize ütü, mikrodalga, fırın ve saç kurutma makinesi gibi yüksek güç çeken aletleri takmaman daha iyi olur. O kadar fazla cihaz takılıyken daha da fazla güç çeken bir şey takılırsa problem yaratabilir.

Bilgisayarın performansı düşer yani problemden kası.

Prize sadece dediklerim takılı 650W güç kaynağı var.

Sanırım bir şey olmaz.

Prize sadece dediklerim takılı 650W güç kaynağı var.

Sanırım bir şey olmaz.
Bir şey olacağını sanmıyorum. Ben de prizi ilk 3'lü sonra da o 3'lü üzerinden 4lü çoğalttım. Onun üzerine bir 3'lü daha taktım ama bir sorun olmadı. Biraz matematik sorusu gibi oldu ama kısaca parçalarda arıza yoksa sorun yaşamazsınız.

Bir şey olacağını sanmıyorum. Ben de prizi ilk 3'lü sonra da o 3'lü üzerinden 4lü çoğalttım. Onun üzerine bir 3'lü daha taktım ama bir sorun olmadı. Biraz matematik sorusu gibi oldu ama kısaca parçalarda arıza yoksa sorun yaşamazsınız.
Yüksek güçlü bir bilgisayarda bu şekilde çok uzatma sonucu performans düşüşünü gözlemlemiştim. Kablo ekini azaltınca sorun çözülmüştü. Uzatma kabloda da problem olabilir gerçi. Deneyimlemek lazım.

Yüksek güçlü bir bilgisayarda bu şekilde çok uzatma sonucu performans düşüşünü gözlemlemiştim. Kablo ekini azaltınca sorun çözülmüştü. Uzatma kabloda da problem olabilir gerçi. Deneyimlemek lazım.
750w 80+ gold güç kaynağı kullanıyorum. Onun haricinde prizde monitör ve yazıcı takılı. Bazen de sabah fön makinesi takıyorum ama o sırada bilgisayar açık olmadığı için sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı