Bilgisayarı açarken MSI MB B850 Gaming Plus Wi-Fi üzerinde CPU kırmızı, DRAM sarı yanıyor

AloneDarkness

Decapat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT TZ5 NEO Siyah DDR5 6400MHz CL30
İşlemci
amd ryzen 9800x3d
Anakart: MSI MB B850 Gaming Plus Wi-Fi
CPU: AMD Ryzen 9800x3D.
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident TZ5 Neo siyah DDR5 6400MHz CL30.
Bilgisayarı yeni ve kendim topladım. Bu sorun bilgisayarı her açtığımda olmuyor 3-4 seferde bir kere oluyor ve arıza işaretleri yanınca görüntü gelmiyor. 1-2 dk bekleyince arıza işaretler sönüp bilgisayar sıkıntısız bir şekilde açılıyor. BurnInTest ile CPU ve RAM'ları test ettirdim bir sıkıntı bulamadı. BIOS'u güncelledim ve hatta BIOS güncelleme notunda bu arıza işaretleri hakkındaki hataları düzeltik gibi bir not paylaşmışlar.
Açıklama: -
AGESA Pi-1.2.0.3a yama A yayımlandı.
- CPU bilgisinin yanlış olması düzeltildi.
- Gönderi sayfasındaki DRAM mesajının yanlış olması düzeltildi.
- 2DPC yapılandırması altında tek rütbeli (1r) bellek uyumluluğu optimize edildi.
- 1DPC yapılandırması altında çift rütbeli (2r) bellek uyumluluğu optimize edildi. -
Daha iyi oyun performansı için yonga seti sürücüsünü 7.01.08.129 sürümüne güncelleyin.
Sorun biosttan olabilir mi bir önceki BIOS'u mu yüklesem ya da yeni BIOS güncellmesini mi beklemeliyim?
Yardımınız için şimdidien teşekkür ediyorum.

Anakart: MSI MB B850 Gaming Plus Wi-Fi
CPU: AMD Ryzen 9800x3D.
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident TZ5 Neo siyah DDR5 6400MHz CL30.
Bilgisayarı yeni ve kendim topladım. Bu sorun bilgisayarı her açtığımda olmuyor 3-4 seferde bir kere oluyor ve arıza işaretleri yanınca görüntü gelmiyor. 1-2 dk bekleyince arıza işaretler sönüp bilgisayar sıkıntısız bir şekilde açılıyor. BurnInTest ile CPU ve RAM'ları test ettirdim bir sıkıntı bulamadı. BIOS'u güncelledim ve hatta BIOS güncelleme notunda bu arıza işaretleri hakkındaki hataları düzeltik gibi bir not paylaşmışlar.
Açıklama: -
AGESA Pi-1.2.0.3a yama A yayımlandı.
- CPU bilgisinin yanlış olması düzeltildi.
- Gönderi sayfasındaki DRAM mesajının yanlış olması düzeltildi.
- 2DPC yapılandırması altında tek rütbeli (1r) bellek uyumluluğu optimize edildi.
- 1DPC yapılandırması altında çift rütbeli (2r) bellek uyumluluğu optimize edildi. -
Daha iyi oyun performansı için yonga seti sürücüsünü 7.01.08.129 sürümüne güncelleyin.
Sorun biosttan olabilir mi bir önceki BIOS'u mu yüklesem ya da yeni BIOS güncellmesini mi beklemeliyim?
Yardımınız için şimdidien teşekkür ediyorum.

AMD EXPO açtın mı?
Ya da RAM'leri manuel olarak 6400 MHz'e çektinmi

RAM'leri 6400'e çektim sadece

O zaman BIOS'a girip OC sekmesinden DRAM kısmına gelip Memory context restore ayarını enabled yapmalısın

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video yardımcı olur
İlk açtığında gene ışıklar yanabilir ama daha sonrasında sorunsuz çalışmaya devam eder

O zaman BIOS'a girip OC sekmesinden DRAM kısmına gelip Memory context restore ayarını enabled yapmalısın

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video yardımcı olur
İlk açtığında gene ışıklar yanabilir ama daha sonrasında sorunsuz çalışmaya devam eder

Peki işlemci hatası için ne yapmalıyım . Bu ayarı yapınca işlemci hatası da mı gidecek .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı