Bilgisayarı açık bırakmak zararlı mı?

Jazeel

Hectopat
Merhaba, oyun açık kalacak şekikde bilgisayarımı geceleri uyanacağım herhangi bir saate kadar açık bırakmak istiyorum, uyandığım zaman 30 dakika kapalı tutacağım, bilgisayara bir zararı olur mu? Bilgisayar 2009'dan kalma sistemim:
RAM: 4 GB.
Işlemci: Intel Core 2 Duo CPU E7400.
Ekran kartı: AMD ATI Radeon Mobility 4850.
Ek: 2 fan bulunmakta biri dikey biri yatay şeklidr bilgisayarın genel sıcaklığı 20'C.
Düşüncelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik olduğu sürece ben bilgisayarımı hep açık tutuyorum bence aşırı minimal seviyede de olsa ömrünü kısaltabilir.

Bir sorun olacağını zannetmiyorum benim 16 saattir açık ve bir sorun olmuyor. Ama oyunu açık bırakmanızın sebebi ne? Steam saatinizi boostlamak falansa bu yollara girmeyin.

Isınma sorunu yoksa ve PSU iyi ise sıkıntı olmaz ama açık bırakmak yerine hazırda beklet modunu kullanabilirsiniz hazırda beklet modu RAM'deki verileri kaydeder ve bilgisayarı kapatır ve tekrar açtığınızda kaldığınız yerden devam edersiniz.

Farm tarzı bir şeyler yapacaksan deymez çünkü parçaların da otomobil motoru gibi belli bir çalışma süresi var bu süre karttan karta degişiyor. Yani sonuç olarak parçalar bozulma süresini öne çekersin.

Belki Elektrik faturası artar onun dışında bir şey olmaz

Benim PC bildim bileli açık. Çok nadir kapatırım gece yatmaya gideceğim mesela kapatmıyorum. Açık bırakıp yatağa giriyorum. Yalan değil bazen ulan kapatsa mıydım bayağıdır açık dediğim oluyor. Sonra aman s..... et diyip yatıyorum. PC'yi kendim kapattığım anlar çok nadirdir ayda 1 genelde babam kapatır. O da PC açık diye değil direk fişi çeker televizyon kapansın diye. Şuana kadar olan sıkıntılar fan bozuldu o açık olmasıyla alakalımı bilmiyorum heralde daha fazla dönmeye dayanamadı iflasını gerçekleştirdi. Bide bazen kapatma tuşuna bastığımda alet bi şaşırıyor kapanıyormuyum lan diye biraz geç kapanıyor. Onun dışında artık alet alışmış galiba. Power tuşuna basar basmaz tüm fanlar son hızda dönmeye başlıyor. İlk aldığımda kademliydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…