Bilgisayarı açınca monitör uyku moduna giriyor

Mehmet Ayberk

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarı yeni aldım ekran kartım GT1030. monitör eski olduğu için HDMI-VGA dönüştürücü kablo kullanıyorum. İlk başlarda böyle bir sorun yoktu sonradan böyle bir sorunla karşılaştım. Bilgisayarı açtığımda ASUS yazısı çıkıyor ve ekranda monitör uyku moduna geçti yazıyor. Bunun sorunu nedir ve nasıl çözülür? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör ASUS mu? Yoksa anakart markası mı ASUS? Eğer monitör ASUS markaysa ve yazıdan sonra görüntü gelmiyorsa sorun dönüştürücü ile alakalıdır. Anakart ASUS markaysa ve yazısı çıktıktan sonra görüntü gidiyorsa sorunu başka yerde aramak gerekir. O yüzden soruyorum. Büyük ihtimal monitörün yazısıdır o. Dönüştürücüyü kontrol etmeniz lazım. Ekran algılanmıyor gibi gözüküyor. Dönüştürücüyü kullanmadan direkt VGA ile bağlayarak deneyin. Hem monitörün, hem ekran kartın VGA girişi vardır.

Anakart markası ASUS. Eklemeyi unuttum kabloyu çıkartıp taktığımda sorun çözülüyor. Ekran kartında VGA girişi yok ve anakarttan taktığımdada ekrana görüntü gelmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı