Bilgisayarı açınca web sayfasında reklamlar açıyor

Wilsson

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımda komut istemi 1 sn bile sürmeden açılıp kapanıyor virüs girdi diye şüpheleniyorum sizce ne yapmalıyım?

Temiz formatlayın hocam %99 ihtimalle virüs ve türevleri girmiştir. Ve her linke her siteye atlamayın rica ediyorum.

Temiz formatlayın hocam %99 ihtimalle virüs ve türevleri girmiştir. Ve her linke her siteye atlamayın rica ediyorum.
Pire için yorgan yakıyorsunuz. Format en son uygulanması gerekendir. Ezbere yorum yapmayın artık. Her zararlıya format atılmaz.

Uygulayın.

Başlıkta yazan ise sorun Malwarebytes, diğer virüs şüphesi için Kaspersky BitDefender ile tarama yapabilirsin.

Bende de vardı. Şimdi virüs programının adını söyleyeceğim ama linçlerler diye korkuyorum, umarım öyle birşey olmaz. Ben sorunu Kaspersky ile çözdüm.

Pire için yorgan yakıyorsunuz. Format en son uygulanması gerekendir. Ezbere yorum yapmayın artık. Her zararlıya format atılmaz.

Uygulayın.

Bu tip durumlarda kullanıcının başka ne gibi sorunlar yaşadığından haberi olmayabilir. Her zararlı yazılım(malware) sistemde kendisini göstermeyebilir. Genelde imkan varsa temiz format atılmalıdır. Sizin gibi forumlarda ahkam kesen insanları cidden anlamakta çok zorlanıyorum ya yaşınız küçük ya da çok şey bildiğinizi zannediyorsunuz. İyi Sosyal'ler dilerim.

@TheSylar Ahkam değil bu hocam. Direkt format atmak mantıksız. Reklam zararlısı bulaştığını söylüyor konu sahibi ve format atılacak kadar extreme bir malware değil bu. Bazı tanı/temizlik araçlarıyla veyahut A-V ile temizlenebilir. İyi Sosyal'ler dilerim.

@TheSylar ahkam değil bu hocam. Direkt format atmak mantıksız. Reklam zararlısı bulaştığını söylüyor konu sahibi ve format atılacak kadar Extreme bir malware değil bu. Bazı tanı/temizlik araçlarıyla veyahut a-v ile temizlenebilir. İyi Sosyal'ler dilerim.

Dediğim gibi bir bilgisayara reklam zararlısı sokabilmiş bir kullanıcının bilgisayarında %95 ihtimalle başka kötü amaçlı yazılımlarda bulaşmış demektir. İyi niyetinizi anlıyorum ve önerdiğiniz çözümde kullanıcının işini görebilir lakin bu tip yazılımları cihazına sokabilmiş kullanıcılara temiz format öneriyorum. Temiz format tabii ki de her şeyin çözümü değil diske kalıcı olarak yerleşen malware türevleride var. Ama en azından kafa rahatlığı açısından daha iyi olduğunu düşünmekteyim. Tekrardan iyi sosyaller, iyi geceler dilerim.

Aynı sorun bende de olmustu kanka. Çözümü güvenli moda internet ile aç Malwarebytes kur gerı normal Windows'una dön tara. Çözüm bu kadar :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı