Forum yönetimi beni aforoz etmezse, sizin gibi açılışta beklemeyi adet haline getirmiş arkadaşlar için Linux önerisinde bulunacağım.
Genellikle internet amacı için linux kullanmak son derece iyidir. Ben linux kullandığımdan beri, format atmayı özlemiş durumdayım
Yılda bir kez de olsa formatım geliyor ve aynı diskte bulunan Windows işletim sistemini ellemeden, edinmiş olduğum bir linux sürümünü, mevcut sürümün üzerine kuruyorum. Aynı HDD te bulunan çift işletim sisteminden birisini açılışta seçebiliyorum elbette.
Linux ile açılış sürem, takribi 15-20sn dir.
PC özellikleri incelendiğinde, Q8300 işlemci, ATI6570 ekran kartı ve 3GB RAM bileşenlerim olduğu görülmektedir.
Çoğu arkadaşım böyle bir sistemi artık çöpe at diyeceklerdir.
Ama ben böylesine eski bir sistem ile bile, yanıma gelen arkadaşlarımı tabiri caizse gudurtabiliyorum
Ekran görüntülerim, sadece internet üzerine değil, daha ne gibi şeyler yaptığım konusunda fikir verecektir.
Forum yönetimi beni aforoz etmezse, sizin gibi açılışta beklemeyi adet haline getirmiş arkadaşlar için Linux önerisinde bulunacağım.
Genellikle internet amacı için linux kullanmak son derece iyidir. Ben linux kullandığımdan beri, format atmayı özlemiş durumdayım
Yılda bir kez de olsa formatım geliyor ve aynı diskte bulunan Windows işletim sistemini ellemeden, edinmiş olduğum bir linux sürümünü, mevcut sürümün üzerine kuruyorum. Aynı HDD te bulunan çift işletim sisteminden birisini açılışta seçebiliyorum elbette.
Linux ile açılış sürem, takribi 15-20sn dir.
PC özellikleri incelendiğinde, Q8300 işlemci, ATI6570 ekran kartı ve 3GB RAM bileşenlerim olduğu görülmektedir.
Çoğu arkadaşım böyle bir sistemi artık çöpe at diyeceklerdir.
Ama ben böylesine eski bir sistem ile bile, yanıma gelen arkadaşlarımı tabiri caizse gudurtabiliyorum
Ekran görüntülerim, sadece internet üzerine değil, daha ne gibi şeyler yaptığım konusunda fikir verecektir. Eki Görüntüle 250118Eki Görüntüle 250119
Önce Insider Windows güncelleme gelmiş mi bakarım sonra Drivermax açar sürücü güncellemesi çıkmış mı bakarım güncellemeler varsa önce yükler sonra oluşturduğum Bat dosyasından tek tıkla tüm takip ettiğim sayfaları açarım.
SSD de takıp test ediyorum.
Ama bariz bir fark görülmüyor. Sadece açılış süresi daha kısa. Yaklaşık 10sn.
Sistemdeki HDD, 160GB oldukça eski model bir WD dir.
SSD diskim ise 240GB TOSHIBA LT100 dür.
Birkaç işletim sistemini bu SSD de test ettikten sonra, en son linux NANE'yi kurup bırakmıştım.
SSD'den bahsedince gudurdum ve SSD yi takıp sistemi açtım
Trafik yoğun olduğu için foruma anca gelebildim