Bilgisayarı belirli zaman aralıklarında şifreleyecek uygulama var mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar durum şu ki bilgisayarım belirlediğim zaman sonrası oturum açmak için şifre istesin istiyorum. Mesela her 30 günde bir, bilgisayarda oturum açmak için şifreye ihtiyacım olsun ve o şifreyi girince benden 30 gün daha şifre istemesin. Böyle bir güvenlik uygulaması var mı? Yoksa yazılım da olur. Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar durum şu ki bilgisayarım belirlediğim zaman sonrası oturum açmak için şifre istesin istiyorum. Mesela her 30 günde bir, bilgisayarda oturum açmak için şifreye ihtiyacım olsun ve o şifreyi girince benden 30 gün daha şifre istemesin. Böyle bir güvenlik uygulaması var mı? Yoksa yazılım da olur. Şimdiden teşekkürler.

Neden normal parola koymak varken 30 günde bir?

30 gün sadece bir örnek. Bu süre 2 saat de olabilir. Maksat kullanım süresini gerektiği takdirde kısıtlamak, internet kafelerde olduğu gibi.

Aklıma öyle bir program gelmiyor hocam bilen varsa yazabilir. Tek bildiğim domain yapısı varsa sunucudan onun süresinin ayarlandığıdır. Domain yapısınıda büyük kurumsal firmalar kullanıyor.

Shutdown -s -f -t "saniye-tipinden-süre"
Komuduyla saatlik ayarlama yapılabilir, cihaz otomatik kapanır ve açıldığında şifre ister.

Bu kodu gördüm ama tam olarak işime yarayacağından emin değilim. Bir sonraki oturum açmak için şifre isteyeceği 30 gün yapsam bu kişi bilgisayarı kullanmadığı zamanlar kapatacak. Kapatınca kod iptal olmaz mı? 30 gün şifresiz kullansın, 30. gün de oturum kapansın ve. Oturum açmak için şifre istesin istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı