Bilgisayarı bilgisayarcıya verdiğimde ne söylemeliyim?

Aragornn

Yoctopat
Bilgisayarın bazı donanımları değişecek ve yeni Windows kurulacak. Bu işlerden hiç anlamıyorum.
CPB, PBO, overclock/undervolt, fan hızı vs gibi terimler gördüm. Ben bunlardan anlamam. Bilgisayarcıya mı bırakmalıyım bunları nasıl olacağını?

Benim isteğim sistemin hiçbir şekilde ısınmaması için asla overclock istemiyorum. Bilgisayarın gücü neyse onda kullanılmasını istiyorum.

Kısaca bu durumda bilgisayarcıya ne demeliyim?

Kasa ve güç kaynağı değişecek. APU işlemci yerine R5 5600 takılacak. APU sistem devre dışı bırakılarak yanına 3 fanlı bir ekran kartı takılacak.
Bilgisayarcı dediğim çok profesyonel bir işletme. Ama biraz bilgili gideyim dedim :D

Bu arada dediğim ürünleri Sinerji, İncehesap'dan falan almayı düşünüyorum ama AYDNd arkadaşın yazısı kafamı karıştırdı. Sinerji, İncehesap gibi bir yerden OEM windows 11 alacaktım ve windows keyinide adamlara verecektim.

Ben dün öğrendim. Bu kuracakları key'i sonradan bir programla öğrenebiliyormuşum. Eğer yanlış yaparlarsa gidip hesap sorabilirim sanırım? Çünkü kuracakları keyi benimkiyle karşılaştıracam sonra bilgisayara bir program kurarak. Yada keysiz geçici windows 11 kurulabiliyor mu?

Kasa ve güç kaynağı değişecek. APU işlemci yerine R5 5600 takılacak. APU sistem devre dışı bırakılarak yanına 3 fanlı bir ekran kartı takılacak.
Bilgisayarcı dediğim çok profesyonel bir işletme. Ama biraz bilgili gideyim dedim :D

Bu arada dediğim ürünleri Sinerji, İncehesap'dan falan almayı düşünüyorum ama AYDNd arkadaşın yazısı kafamı karıştırdı. Sinerji, İncehesap gibi bir yerden OEM windows 11 alacaktım ve windows keyinide adamlara verecektim.

Ben dün öğrendim. Bu kuracakları key'i sonradan bir programla öğrenebiliyormuşum. Eğer yanlış yaparlarsa gidip hesap sorabilirim sanırım? Çünkü kuracakları keyi benimkiyle karşılaştıracam sonra bilgisayara bir program kurarak. Yada keysiz geçici windows 11 kurulabiliyor mu?
Görev çubuğundaki arama kutucuğuna "cmd" yazın ve Komut İstemi (Command Prompt) penceresini açın. wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey komutunu yazın ve Enter tuşuna basın. "XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX" formatında görüntülenen metin ürün anahtarıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı