Bilgisayarı en yüksek performansa almak zarar verir mi?

İşlemci frekansını arttırdığını bir tek buradan okudum frekansı arttırmaz arttırsaydı overclock kısmına girerdi ve öyle bir menü koymazlardı.
Bu ayar direkt etkiliyor mu emin değilim ama güç seçenekleri artırıyor. Güç seçeneklerini yükseltince işlemci tam frekansta çalışmaya başlıyor. Güç seçeneklerinde dengeli seçtiğinde işlemci frekansı çok düşüyor. OC İle bir alakası yok çünkü stok gelen değerlerden fazlasını almıyorsun.

Hocam zararı olmaz. Kullanabilirsiniz. Zaten artacağı değer bir yere kadardır. OC farklı bir durum.

Masaüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Güç seçeneklerinden en iyi performans ayarına almam sisteme herhangi bir zarar verir mi?

Eki Görüntüle 625222

Windows kendiliğinden "daha iyi sistem" şeklinde ayarlama yapmış. Ben bunu "en iyi performans" olarak kullanmak istiyorum.

Kanka belki bilirsin bazı spor otomatik arabalarda Sport modu diye bir mod var o moda alınca daha çok yakar ve daha performanslı olur aynı şey bilgisayarda da geçerlidir sadece laptop kullanıyorsan şarjı daha çabuk biter, ama daha iyi performans verir ve ısınabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı