Bilgisayarı fişe takarak oynamak bilgisayara zarar verir mi?

Şarjı dolduğu halde şarjda kullanmak sadece batarya sağlığını kötü etkiler.
2005 yılında kalmışsınız sanırım günümüzde batarya doluyken şarjda kullanmanın hiçbir etkisi yok.Batarya devredışı kalıp direkt sisteme güç gidiyor çünkü.

Hiç görmedim.

Mantıklı ama pili sökmek için kapağı sökmem lazım.

Dostum kafanı karıştırmasın insanlar. Oyun oynarken laptopunun türü ne olursa olsun şarjda oynaman lazım zaten. Laptopu imkanı olan her yerde şarj da kullanmak daha fazla performans almanı sağlar herhangi bir zararı yoktur. Herhangi bir ayar yapmana, batarya çıkarmana vb. gerek yok.

Cihazınız Lenovo ise vantage uygulamasında mevcut bir seçenek var. Başka bir marka isede onlarında kendi PC yönetim uygulamalarında vardır büyük ihtimalle böyle bir seçenek.
Lenovo değil Asus vivobook 15

2005 yılında kalmışsınız sanırım günümüzde batarya doluyken şarjda kullanmanın hiçbir etkisi yok.Batarya devredışı kalıp direkt sisteme güç gidiyor çünkü.

Dostum kafanı karıştırmasın insanlar. Oyun oynarken laptopunun türü ne olursa olsun şarjda oynaman lazım zaten. Laptopu imkanı olan her yerde şarj da kullanmak daha fazla performans almanı sağlar herhangi bir zararı yoktur. Herhangi bir ayar yapmana, batarya çıkarmana vb. gerek yok.
Teşekkürler.

2005 yılında kalmışsınız sanırım günümüzde batarya doluyken şarjda kullanmanın hiçbir etkisi yok. Batarya devre dışı kalıp direkt sisteme güç gidiyor çünkü.

Batarya doluyken fişte kullanmanın bir zararı olmayabilir ama bataryanın uzun süre tam dolu olarak tutulması pil ömrünü düşürüyor. Sabit %55-60 seviyesinde tutulması ömrünü uzatıyor.

Şarj sınırı koyabilir sürekli şarjda kalsa dahi %80 e felan sınırlayabilir max şarjı. Ama dışında haklısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı