Çözüldü Bilgisayarı güç tasarrufu modunda kullanmak çektiği wattı azalır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oktay01

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayari güç tasarrufu modunda koyarsam çektiği watt değerleri azalır mi? Şu an kendisi yüksek performans moduna almış, ekran kartı 155W ama bazen 160-170 oluyor. PSU yetersiz kalır diye korkuyorum güç modunu değişirsem düzelir mi?

Sistem böyle-
R5 3600.
ASUS B450M K II.
16 RAM.
Sapphire RX 580(155W)
DeepCool pf 500W.
3 tane fan var başkada bir şey takılı değil.

Çözüm
Hemen hemen benim bilgisayarla aynı gibi. 500W o sistem için gayet yeterli. Diyelim ekran kartı 200W, işlemci 65W. Yuvarlasan 300W diğer parçalarda toplam max 150W kullansa toplam 450W. Yuvarlamayla bile 500'e ulaşmıyor. Benim PSU'da 500W ve kendisi ısınmıyor diye sessizlik sağlamak için onun fanını elimin altında olan daha düşük dönüş hızına sahip olan bir fan ile değiştirdim. Yüksek performans modunda kullanabilirsin.
Hemen hemen benim bilgisayarla aynı gibi. 500W o sistem için gayet yeterli. Diyelim ekran kartı 200W, işlemci 65W. Yuvarlasan 300W diğer parçalarda toplam max 150W kullansa toplam 450W. Yuvarlamayla bile 500'e ulaşmıyor. Benim PSU'da 500W ve kendisi ısınmıyor diye sessizlik sağlamak için onun fanını elimin altında olan daha düşük dönüş hızına sahip olan bir fan ile değiştirdim. Yüksek performans modunda kullanabilirsin.

Çözüm

Benim PSU güç altında ısınıyor elimi tutunca sıcak hava üflüyor o yüzden biraz korkuyorum.

Benim PSU güç altında ısınıyor elimi tutunca sıcak hava üflüyor o yüzden biraz korkuyorum.
Yani elinizi tutuğunuzda fırın sıcaklığı vermiyorsa gayet normal. Soğutması zayıf olabilir belki. Ama besleme anlamında yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…