Bilgisayarı her zaman şarjda kullanmak sıkıntı çıkarır mı?

Bizzat kendim deneyimledim desem? Buna da mı inanmayacaksın.
Hocam batarya tamamen dolduktan sonra anakart gucu bataryadan almiyor bu da bataryanin omrunu uzatiyor.

Benim cihazimi kullanim surem 13092 saat, batarya dongu sayim 513 ve batarya sagligim ~%60. Surekli %100 - %15 arasi kullanip sarj etseydim -batarya sagliginin dususunu hesaplamadim bile- ~2500 dongu olacakti. Bataryalar ortalama 1000 donguluk omre sahip.

Ayrica bataryayi cikartarak kullanmasi anakarta zarar verebilir.

Get Lenovo Vantage - Microsoft Store bunu indirin hocam.

İndirdikten sonra.

1631552118168.png

Daha sonra.

1631552180100.png

Bunu açın.

Hocam pil %60'ın üzerine çıkmadığı için pilden çıkardığınızda %60 olarak alıyorsunuz laptopu o yüzden daha az bir zamanınız oluyor. Bunu oyun oynarken açın zaten günlük işlerinizi hallederken ya da okula giderken falan açmayın. Tabi bu dediğim sadece bir öneri ne yapacağınız size kalmış.

Hocam pil %60'ın üzerine çıkmadığı için pilden çıkardığınızda %60 olarak alıyorsunuz laptopu o yüzden daha az bir zamanınız oluyor. Bunu oyun oynarken açın zaten günlük işlerinizi hallederken ya da okula giderken falan açmayın. Tabi bu dediğim sadece bir öneri ne yapacağınız size kalmış.
Tamamen sarj edip direkt cikartip kullansaydim coktan bataryam tamamen olmus olacakti :D? Ustte matematigini de yaptim.

13k saatlik kullanima ragmen %60 batarya sagligi gayet iyi diye dusunuyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı