Bilgisayarı internet ilanından görüp alan kişi iade etmek istedi

Hocam size dava acsalar bile bir sey cikmaz ancak yapip yapmadiginizi bilmiyorum. Ilan olustururken iade kabul etmediginizi belirtseydiniz sorun kökten cözülürdü. Ama dedigim gibi gelip ürünü inceleyip alip gitmisler bundan sonra dava acsalar bile ucu size dokunmaz. Cocuk oyuncagi saniyorlar herhalde. Dava icin harcayacaklari para miktari belkide bilgisayardan cok tutacak.
Katılıyorum size. Hiç unutmam "pire için yorgan yakarım" diyenleri bu tür kafada olup :). Haklısınız.

Şuan biraz daha rahatım. Teşekkür ederim. Ben yine de alıcılar ile sakin konuşup sorunlarını çözmeye çalıştım. Yönlendirdim. Sonra da dedim ki şuandan sonra oluşabilecek sorunlardan siz sorumlusunuz. Garantileri orada elinizde. Isterseniz garantiye verirsiniz ben daha fazla uğraşmayacağım dedim. Telefonda konuşurken de isterseniz dava açabilirsiniz demiştim.

İsterse sattığın kişi Savcı olsun, hiçbir şey olmaz. Cevap verme, engelle gitsin.
Eğer iade vs. konusunda mesaj atmaya devam ederlerse öyle yapacağım. Gelip bulabilirler nerede olduğum belli. Kavga etmek istiyorlarsa onu da yaparız ama bir şey olunca hemen dava açarım uğraşırsın vs. demek çocukça geliyor bana. Insan ister istemez tedirgin oluyor ama rahatladım biraz teşekkürler:)

Eğer iade vs. konusunda mesaj atmaya devam ederlerse öyle yapacağım. Gelip bulabilirler nerede olduğum belli. Kavga etmek istiyorlarsa onu da yaparız ama bir şey olunca hemen dava açarım uğraşırsın vs. demek çocukça geliyor bana. Insan ister istemez tedirgin oluyor ama rahatladım biraz teşekkürler:)

Rica ederim, inan uğraşmaya değmez. Sen zorla satmadın sonuçta, hiç cevap verme boşver gitsin.

Bilgisayarımı 3 gün önce satmıştım. 2 gündür bir haber vs. yoktu. Bugün mesaj attılar ve dediler ki bu sürekli mavi ekran veriyor işlemci bozuk RAM bozuk bilmem ne. Ben de güzel bir dille anlattım. Mavi ekran bilgisayarın bozuk olduğu anlamına gelmez. Her şeyden olabilir. Aldıkları hata BAD_POOL_CALLER imiş. Ben de dedim ki bu hata %90 driver kaynaklı ve kaynağı Wi-Fi adaptörü.

Ben de almıştım çünkü daha önce. Her neyse anlattım ne yapmaları gerektiğini. Yarın gelelim sen bize paramızı ver. Benim halam savcı dava ile falan uğraşırsınız. Yasal olarak hakkımız var falan dediler. Ben de açmak istiyorsanız açın dava ancak bir şey çıkmaz çok beklenti içine girmeyin dedim. Böyle bir olay oldu. Zaten istesem de şuan sistemi alamam çünkü parayı kullandım. Birkaç avukat ile görüştüm açsınlar dava bir şey çıkmaz dediler.

Ancak emin olamadım. Sert duruş sergiliyorum ki zaten bilgisayarımın bozuk olmadığına ben eminim. Muhtemelen bana verdikleri para ile 0 sistem almaya karar verip geri vermek istiyorlar ama artık çok geç. Forumda avukat olan varsa yorum yapabilirler mi ya da bilgisi olan arkadaşlar. Bu olaydan ne çıkar. Dava falan açsalar ne sonuç olur.

Bilgisayarı alırken baktılar kontrol ettiler. Yazılı hiçbir sözleşme vs yok. Yüzyüze bilgisayarı verip parayı aldım. Bu kadardı aşama. @199688 @Pantheon @Oreki @FrontPage. @Mert @Recep Baltaş @Ali Güngör
Bir şey olacağını sanmıyorum. Sonuçta bilgisayarı kontrol edip almışlar.

Eğer çok ileri giderlerse ve gözünü korkutmaya çalışırlarsa şöyle bir şey yapabilirsin: Faturanın kopyasını alıp bu bilgisayar benim siz çaldınız sizi şikayet edicem dersin gerisini onlar düşünsün:)

Sonuçta aranızda sözleşme filan da yokmuş ve ürünün ilk sahibi sensin.

Bir şey olacağını sanmıyorum. Sonuçta bilgisayarı kontrol edip almışlar.

Eğer çok ileri giderlerse ve gözünü korkutmaya çalışırlarsa şöyle bir şey yapabilirsin: Faturanın kopyasını alıp bu bilgisayar benim siz çaldınız sizi şikayet edicem dersin gerisini onlar düşünsün:)

Sonuçta aranızda sözleşme filan da yokmuş ve ürünün ilk sahibi sensin.
Onu ben de düşünmüştüm. Sözleşme vs. yok ortada. Parayı verdiklerine dair bir kanıtta yok. Bilgisayarımı çaldınız diye suç duyurusunda bulunsam kanıtları ile para bende kalır bilgisayarı da geri alırım gibi geliyor bana. Banka hesabımdaki parayida biriktirdim diyebilirim sonuçta yastık altındaydı hesabıma yatırdım. O gün bulustugumuza dair konusmalar var ama begenmemişlerdi almadılar diyebilirim. Aslında cok mantıklı haha :D

6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu m.36/f.1 uyarınca (aldatma) hakkını kullanabilir. Eğer ki mahkeme açar ise mahkemeden haklı çıkabilir. Herkes sıkıntı olmaz demiş ama neye göre sıkıntı olmaz dediklerini anlamadım. Eğer dava açar ve kazanırsalarda dava masraflarını ve avukat masraflarını da sen ödersin.
Bu tarz bir alışverişte şu süresede iade hakkı vardır tarzı bir kanun yok çünkü yaptığınız şey hukuken bir ticaret bile değil. Ortada bir anlaşma veya makbuz bile yok. Bu yüzden sen de haklı çıkabilirsin ama eğer ki bir şekilde kanıtlar ise senin için kötü olur. Burada birçok etken var. Davalı davacı ve şahitlerin sabıka kaydından eğitim seviyesine kadar her şey etken eder.

Onu ben de düşünmüştüm. Sözleşme vs. yok ortada. Parayı verdiklerine dair bir kanıtta yok. Bilgisayarımı çaldınız diye suç duyurusunda bulunsam kanıtları ile para bende kalır bilgisayarı da geri alırım gibi geliyor bana. Banka hesabımdaki parayida biriktirdim diyebilirim sonuçta yastık altındaydı hesabıma yatırdım. O gün bulustugumuza dair konusmalar var ama begenmemişlerdi almadılar diyebilirim. Aslında cok mantıklı haha :D
Tabi ki böyle bir yapmak etik değil ama böyle kişiler ancak bundan anlıyor:) Gözlerini korkutmak için böyle bir şey yapabilirsin. Ama parayı havale yapmışlarsa paranın hangi hesaptan geldiği belli olacağı için sen suçlu duruma düşersin. Eğer ki elden verdilerse bırak onlar düşünsün:)

6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu m.36/f.1 uyarınca (aldatma) hakkını kullanabilir. Eğer ki mahkeme açar ise mahkemeden haklı çıkabilir. Herkes sıkıntı olmaz demiş ama neye göre sıkıntı olmaz dediklerini anlamadım. Eğer dava açar ve kazanırsalarda dava masraflarını ve avukat masraflarını da sen ödersin.
Bu tarz bir alışverişte şu süresede iade hakkı vardır tarzı bir kanun yok çünkü yaptığınız şey hukuken bir ticaret bile değil. Ortada bir anlaşma veya makbuz bile yok. Bu yüzden sen de haklı çıkabilirsin ama eğer ki bir şekilde kanıtlar ise senin için kötü olur. Burada birçok etken var. Davalı davacı ve şahitlerin sabıka kaydından eğitim seviyesine kadar her şey etken eder.
Benim şahidim var sistemi deneyerek aldıklarına dair. Evimde ne kadar vakit geçirdikleri belli. 2 3 avukat ile görüştüm hepsi bırak açsınlar onlar uğraşırlar bir sorun olursa itiraz edersin dedi. Ben de okumuştum o kanunu ancak o kanun biraz şirketlere hitap ediyor gibi. Yani sözleşmeli falan satış yapan tüccarlara.
Tabi ki böyle bir yapmak etik değil ama böyle kişiler ancak bundan anlıyor:) Gözlerini korkutmak için böyle bir şey yapabilirsin. Ama parayı havale yapmışlarsa paranın hangi hesaptan geldiği belli olacağı için sen suçlu duruma düşersin. Eğer ki elden verdilerse bırak onlar düşünsün:)
Tabiki etik degil zaten ben de oyle bir sey yapmam. Karakteri olan kimse yapmaz. Ben bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum. Durum benim lehime sanki daha çok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00