Adaranos
Kilopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- AMD Ryzen 5 3600 @ 4.2GHz | MSI B450 Gaming Plus Max | Gigabyte Radeon RX 5600 XT Gaming OC 6GB | 2x G.Skill Ripjaws V DDR4 8GB 3200MHz | AMD Wraith Prism | Seagate FireCuda 510 M.2 NVMe 1TB | Kingston HyperX Fury 3D 120GB | Kingston SSDNow V300 60GB | Seagate BarraCuda Compute 1TB | Thermaltake V200-TG RGB Mid-tower | Thermaltake Litepower 650W | Philips 242E1GAJ/00 23.8" VA 144Hz 1ms | Philips 242V8A/01 23.8" IPS 75Hz 4ms | Rampage KB-R91 | Ram
Geçenlerde bilgisayarıma Display Port kablo alıp HDMI yerine Display Port kullanmaya karar verdim. HDMI kablosunu söküp DP kabloyu takıp çalıştırdığımda başlarda hiçbir sorunla karşılaşmadım. Fakat bilgisayarı kapattığımda ana kartın üzerindeki LED'lerin ve EZ Debug CPU LED'inin bilgisayar kapalı olmasına rağmen yandığını fark ettim. Güç kaynağını şalterinden kapatmama ve güç kablosunu çekmeme rağmen sorun çözülmedi. Ana karın üzerindeki ışıklar ve EZ Debug CPU LED'i yanmaya devam etti. Ancak ekran karından Display Port kablosunu çektiğimde ana kartın üzerindeki ışıklar da EZ Debug CPU LED'i de söndü. Bilgisayar DP kablosu takılıyken başlattığımda işlemci soğutucunun ışıkları soluk renkte yanıyor ve fanı da ara sıra olmadık yerlerde duraksıyor. Ancak DP kablosunu ekran kartından çektikten sonra bilgisayarı başlatıp öylece DP kablosunu taktığımda ise fanlar stabil dönüp, ışıklar normal seviyede yanmaya devam ediyor. HDMI kablo kullanırken böyle bir sorunla karşılaşmıyordum. DP kablo kullanmaya başladıktan sonra bu sorunlarla karşılaştım. Ekran kartının üzerindeki diğer DP bağlantılarını da denememe rağmen aynı hatayı almaya devam ettim.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
Anakart: MSI B450 Gaming Plus Max
Ekran Kartı: Gigabyte Radeon RX 5600 XT Gaming OC
Soğutucu: AMD Wraith Prism (Cooler Master)
Güç Kaynağı: Thermaltake Litepower 650W
Monitör: Philips 242V8A/01
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
Anakart: MSI B450 Gaming Plus Max
Ekran Kartı: Gigabyte Radeon RX 5600 XT Gaming OC
Soğutucu: AMD Wraith Prism (Cooler Master)
Güç Kaynağı: Thermaltake Litepower 650W
Monitör: Philips 242V8A/01
Son düzenleyen: Moderatör: