Bilgisayarı oyunlara hazırlama

OLİTA HAYDAR

Kilopat
Katılım
19 Temmuz 2016
Mesajlar
945
Makaleler
3
Çözümler
3
Yer
DOĞU ROMA IMPARATORLUĞU
O istediğiniz bilgisayarı yemediniz içmediniz biriktirdiniz aldınız. O kasayı masaya koydun değil mi? İşte işlem toplamakla bitmiyor. Bu dediklerim bilgisayari ölü olanlar ve milyarlarca para verip oyunlardan FPS yüzünden ya da baska sebepten zevk alamayanlara.
Bu dediklerimi bizzat denedim. Bir sıkıntım yok. Sorumluluk kabul etmiyorum.

Oyuna girmeden yapılacaklar:

1. Modemin Wi-Fi özelliğini kapat. Bunun için modem arayüzüne ya da tuş falan var ise oradan yapabilirsin.

2. Enternet kablosu kullan.

3. Arkaya Youtube' dan müzik açma. Müziksiz oyna.

4. Fanların %100 de çalışsın.

5. Duş al ve oda sıcaklığı normal olsun.

6. Tuvalet ihtiyacını gider.

7. Bilgisayara en az 6 ayda bir format at. Şunu diyenlere aldanma. Format atmak HDD'ye zararlıdır. 6 senedir WD'nin Green serisi diski kullaniyorum 1 TB Hafizasi var. 200 ya da 250 defa format attım. Hala yeni alınmış gibi. Depolama da aynı.

8. Görev yöneticisinden gereksiz her şeyi sonlandır.

9. Virüs korumasını kapat.

10. Mümkünse Win 10 kullanın. Güncel olsun. Bütün her şey güncel olsun.

11. Adam gibi mause ve pad alın. Mausem 200 TL. Klavyem 15 TL.

12. Overclock yapmıyorum. Şahsen ben tavsiye etmiyorum. Korkuyorum.

13. Oyunları FPS' yi çok alacağım diye low grafiklerde oynamayın. Orta grafiklerde oynayın.

14> GOOGLE kullanmayın. Microsoft'un EDGE tarayıcısı var onu kullanın Google RAM düşmanı.


Her türlü sorunuzu sorabilirsiniz. Bildiğim konularda yardımcı olacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Girdinin ciddiyetinden emin olamıyorum. Bu yüzdende aşağıya uzun bir metin duvarı bırakıyorum. Zira yazılanların bir kısmı eksik, bir kısmı gereksiz yahut yanlış.

Niyetim, kötü değil, yalnızca hataları düzelmek, bilgilendirmek, kafa yormaya davet etmek.



Madde 1 ve 2: Genel olarak işletim sisteminin güncellemeler haricinde yaptığı standart veri alış-verişi ne bant genişliğini ne de bilgisayarın oyun performansını düşürecek seviyelerde seyreder.

Maksat çevrimiçi oyunlarda gecikmelerin önüne geçmekse LAN kablosunun kablosuz bağlantıya üstünlüğü olduğu konusu doğrudur lakin yönlendiricinin ya da modemin kablosuz ağını kapatmak yerine bilgisayarın kendi bağdaştırıcısını bağlantıdan düşürmek kafidir. İlla gerekirse bilgisayarın kablosuz bağdaştırıcısı devre dışı bırakılabilinir fakat genel kullanımda çok da gerekli değildir.

Eğer ki oyun çevrimdışı, tek oyunculu vs. bir oyunsa ve maksat performans kazanımıysa kablosuz bağlantıdan kablolu bağlantıya geçmek arasında bir fark olması muhtemel tek senaryo bilgisayarın bir dizüstü olması ve pil ömrünün uzamasıdır.

Madde 4: Herhangi bir bilgisayarın fanlarını sürekli %100 kondüsyonda çalıştırmayı gerektirecek herhangi bir yazılımın mevzubahis bilgisayarda uzun süreli kullanımı çok mantıklı olmayabilir. Zira fanların bir dönüş ömrü vardır ve malzeme kalitelerine göre ömürlerinin belli bir aşamasından sonra yeterli hava akışını sağlayamamaları muhtemeldir. Ayrıca sürekli yüksek hızda çalışan fanlar daha fazla ses üretirler.

Madde 5: Duş almanın düşük kare sayısıyla yahut performansla ne gibi bir alakası olduğunu çözmek mümkün değil. Oda sıcaklığı ise 20-25 derece aralığında kabul edilir ve gerekli labovatuvar ortamı olmaksızın sürekli aynı aralıkta tutmak çok mümkün değildir. Eğer LN2 tarzında hızaşırtmalar yapılmıyorsa çok da mühüm değildir kanımca. Kimsenin evinde 35 derecede yaşadığını sanmıyorum.

Madde 7: Sürücüleri formatlamak sürücülerin performansı için bir sorun teşkil etmemekle nihai çözüm de değildir. Artık ve geçici dosyaların temizlenmesi, sürücülerin birleştirilmesi, kayıt defterinde ki sorunların giderilmesi gibi, genel bakım olarak adlandırılan işlemlerle de performans korunmaya devam edilebilinir. Bahsi geçen işlemleri bir kaç tıklamayla halledebilen başarılı ve ücretsiz yazılımlar mevcut. En tercih edileni sanıyorum ki CCleaner.

Ancak temizlik konusunda ki en büyük etken genel olarak donanımın temizliğidir. Toz hiç bir donanımın dostu olmadığından belirli periyodlarla sistemden atılması gerekir. Bu işlem için gerekirse bir hava kompresörü edinilebilinir.

Madde 8: Görev yöneticisi ne yaptığını bilmeyen insanlar için küçük çaplı da olsa tehlikeler doğurabilir. Hangi görevin hangi programa ait olduğundan emin olmaksızın herhangi bir görevi sonlandırmak mantıklı değildir.

Madde 9: Umuyorum ki o anda korsan yazılım barındırmıyor bilgisayar.

Madde 11: Eğer ki çevrimiçi çok oyunculu bir oyun oynanmıyorsa fare ve altlığı biraz şahsi keyif meselesidir. Zira ben oyun oynamaya başladığımda oyuncu ekipmanı diye bir şey henüz ilan edilmemişti. Yurda giren yan donanımda bu günkü kadar çeşitli değildi fakat hiç ciddi bir sorunum da olmadı. Bugün oyuncu ekipmanı kullandığım doğru ancak önce ana donanım için ayırdığım sermayaden çalmaksızın aldığım ekipmanlar bunlar.

Madde 12: Yıllardır hızaşırtma yapıyorum. Hatta "ghetto" diye tanımlanan merdiven altı çözümlere kadar ilgileniyorum. Meraklısına çokca ama çokca okumasını ve üzerinde bolca düşünmesini tavsiye ediyorum. Hızaşırtma işlemi bilmeden, harala gürele yapılacak bir işlem değildir, modern donanımlar her ne kadar belirli bir konumayla son kullanıcıya sunulsa da iş son kullanıcıda biter.

Madde 13: Tüm oyunlarda var olan genel geçer ayarların ne işe yaradığını öğrenmek ve her ayarı teker teker denemek genel olarak performans açısından çok daha iyi sonuç verecektir. Zira oyunlar içerisinde hazır gelen ayar şemaları şahsa göre değil, genele göredir. Sizin oyun ayarlarınızı hiç bir oyun üreticisi sizin kadar iyi düzenleyemez!

Madde 14: Hangi internet tarayıcısının ne kadar bellek tükettiği, ne kadar performansla çalıştığı, gizliliğe verdiği önem gibi detaylar yıllık olarak incelenip karşılaştırmalı listeler olarak kamuya açık paylaşılır. İnternet üzerinden ulaşabilirsiniz.
 
Bilgisayarı oyuna hazırlamak nedir yahu?[emoji38][emoji38][emoji38] Hayatımda böyle saçma şey duymadım. Mesela bilgisayarı hazırlarken neden biz duş alıyoruz? Bilgisayara duş aldırmamız gerekmez mi?

Neden biz tuvalete gidiyoruz? Kasayı alsak gitsek beraber, bilgisayarımız corul corul osursa, gazını atıp rahatlasa...

Ya da mesela başka yöntemler kullanarak bilgisayarı üniversite sınavlarına da hazırlayabilir miyiz? Ya da iş hayatının çetin şartlarına? Peki bilgisayar ölmeden önce onu öteki dünyaya hazırlama nasıl olacak? Onunla ilgili de bir rehber oluşturur musunuz?

Söylediğin şeylerden çoğunu yapmıyor olmama rağmen bilgisayarım oyuna hazır[emoji19]
 
Bu insan değil ki, bilgisayarı yarışmaya hazırlıyormuş gibi olmuş. :) Ve birçok madde de alakasız durumda. ''Tuvalet ihtiyacını gider'' ne yani bunu yapmazsak oyundaki karakter bize trip atıp daha mı düşük FPS verecek? :) Konuyu yazım dilin ciddi geldi ama maddeler hiç öyle değil maalesef.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı