xKRALtr1234 Picopat Katılım 13 Mayıs 2024 Mesajlar 50 Daha fazla Cinsiyet Erkek 11 Ağustos 2024 #1 Yeni PC aldım. Bilgisayarı normal kapatınca hoparlör ışığı ve Ethernet ışığı açık kalıyor ben de PSU tuşundan kapatıyorum. Bir zararı olur mu? Son düzenleyen: Moderatör: 11 Ağustos 2024
Yeni PC aldım. Bilgisayarı normal kapatınca hoparlör ışığı ve Ethernet ışığı açık kalıyor ben de PSU tuşundan kapatıyorum. Bir zararı olur mu?
ahmttrn60 Megapat Katılım 25 Haziran 2021 Mesajlar 5.631 Çözümler 95 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek 11 Ağustos 2024 #11 Swearr dedi: Bilgisayarı normal kapatınca yazmış. Genişletmek için tıkla... Beğenmedim atmana gerek yoktu. Ama konu sahibi öyle yapıyorsa bile BIOS üzerinden kapatılabiliyor. Ama her türlü PSU kapatmasını öneririm. Artı 0 Eksi
Swearr dedi: Bilgisayarı normal kapatınca yazmış. Genişletmek için tıkla... Beğenmedim atmana gerek yoktu. Ama konu sahibi öyle yapıyorsa bile BIOS üzerinden kapatılabiliyor. Ama her türlü PSU kapatmasını öneririm.
KS KS xKRALtr1234 Picopat Katılım 13 Mayıs 2024 Mesajlar 50 Daha fazla Cinsiyet Erkek 12 Ağustos 2024 #12 ahmttrn60 dedi: Elbette zarar verir. Bu işlem ile sen direkt elektiriği kesiyorsun. Normal olarak kapat ardından PSU anahtarını kapatabilirsin. Ama bu durum BIOS ile alakalı. BIOS üzerinden ayarlama mümkün ise USB güç olayını kapatabilirsin. Genişletmek için tıkla... Önce bilgisayarı normal bir şekilde kapatıyorum sonra 15 saniye bekleyip kasa arkasında ki power supply tuşundan yani anahtarından kapatıyorum Artı 0 Eksi
ahmttrn60 dedi: Elbette zarar verir. Bu işlem ile sen direkt elektiriği kesiyorsun. Normal olarak kapat ardından PSU anahtarını kapatabilirsin. Ama bu durum BIOS ile alakalı. BIOS üzerinden ayarlama mümkün ise USB güç olayını kapatabilirsin. Genişletmek için tıkla... Önce bilgisayarı normal bir şekilde kapatıyorum sonra 15 saniye bekleyip kasa arkasında ki power supply tuşundan yani anahtarından kapatıyorum
ahmttrn60 Megapat Katılım 25 Haziran 2021 Mesajlar 5.631 Çözümler 95 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek 12 Ağustos 2024 #13 xKRALtr1234 dedi: Önce bilgisayarı normal bir şekilde kapatıyorum sonra 15 saniye bekleyip kasa arkasında ki Power Supply tuşundan yani anahtarından kapatıyorum Genişletmek için tıkla... Tamam bu doğru zaten. Ama dediğimiz gibi bunu kapatman mümkün. BIOS üzerinden ErP Ready ayarı varsa aç. Artı 0 Eksi
xKRALtr1234 dedi: Önce bilgisayarı normal bir şekilde kapatıyorum sonra 15 saniye bekleyip kasa arkasında ki Power Supply tuşundan yani anahtarından kapatıyorum Genişletmek için tıkla... Tamam bu doğru zaten. Ama dediğimiz gibi bunu kapatman mümkün. BIOS üzerinden ErP Ready ayarı varsa aç.