Bilgisayarı sıfırlamadan Ubuntu kurma

Başka bir diski BIOS'tan ilk seçenek olarak seçer ve Ubuntu'yu o diske kurarsanız sanırım kullanabilirsiniz kendi diskinizdeki verileri de kurtarabilirsiniz belki fakat yanıltmış olmayayım pek emin değilim.

Kod yazmak için Ubuntu kullanacağım. Canlı ders ve EBA için Windows 10 kullanacağım. Ayrıca C diskimde 80 GB boş alan var ama D diskimde 140 GB D diskime kursam bir sıkıntı çıkar mı?
Pek emin değilim Dual Boot konusunda, daha tecrübeli birini etiketleyeyim.
@Kerem00

Pek emin değilim Dual Boot konusunda, daha tecrübeli birini etiketleyeyim.
@Kerem00

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu Video'dan bakıp yapacağım hocam.

Kod yazmak için Ubuntu kullanacağım. Canlı ders ve EBA için Windows 10 kullanacağım. Ayrıca C diskimde 80GB boş alan var ama D diskimde 140GB D diskime kursam bir sıkıntı çıkar mı?
Diskteki C veya D birimine kurmayacaksınız Ubuntu'yu. Ayrı bir birim ayırıp ona kuracaksınız zaten. İki bölümden birinden ayrılmamış alan bölmeniz gerek. Disk yönetimi üzerinden "birimi küçült" özelliği ile yapabilirsiniz. Daha sonra Ubuntu kurulumunda disk seçme kısmında "Başka bir şey/Elle" seçeneğini seçip ayırdığınız alanı -boş alan olarak gözükecektir ve boyutundan tanırsınız zaten- birincil bölüm, dosya sistemi EXT4 ve bağlama noktası "/" olarak biçimlendireceksiniz.

Eğer attığınız videodaki seçeneği kullanırsanız Windows'un kurulu olduğu diske kurulacaktır ve güvenilir bir yöntem değildir.

Eğer benim attığım yöntemi yanlış uygularsanız verileriniz silinebilir.

Ubuntu buglu bir dağıtım olduğu için önermiyorum. Linux Mint veya Kubuntu'ya bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı