Bilgisayarı sıfırlamak BIOS ayarlarını da sıfırlar mı?

Rozenn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Windows 10 olan bilgisayarımı bilgisayarın kendi seçenekleriyle sıfırladım. Fakat BIOS sürümüm ya da yaptığım RAM MHz ayarlarım gidecek mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan ilerledim ama sürücüyü temizlemek yerine “Yalnızca dosyalarımı kaldır” seçeneğini kullandım.

Merhaba Windows 10 olan bilgisayarımı bilgisayarın kendi seçenekleriyle sıfırladım. Fakat BIOS sürümüm ya da yaptığım RAM MHz ayarlarım gidecek mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan ilerledim ama sürücüyü temizlemek yerine “yalnızca dosyalarımı kaldır” seçeneğini kullandım.

Hayır bildiğim kadar sıfırlanmıyor.

Benim anladığım şekilde yani windows üzerinden kurulum yapacaksan Eski sistemden kalan artık dosyalar oluyor gereksiz yer kaplıyor. Disk formatlanmadığı için dosyalar boş sektörlere dağıtılıyor. buda okumada geçikmelere neden oluyor.

Benim anladığım şekilde yani windows üzerinden kurulum yapacaksan Eski sistemden kalan artık dosyalar oluyor gereksiz yer kaplıyor. Disk formatlanmadığı için dosyalar boş sektörlere dağıtılıyor. buda okumada geçikmelere neden oluyor.
Şuan sadece chrome, winrar ve amd driver indirdim 465gb’den 423gb boş iyi gibi.

Şu an sadece Chrome, WinRAR ve AMD driver indirdim 465GB'den 423GB boş iyi gibi.

Kanka diyelim virüs varsa ve ondan sıfırlamaya çalıştıysan işe yaramaz en az 8 GB fkash bellek alıp ISO dosyadı indirip formatlaman lazım YouTube'da araştırırsan videoları var. Ya da ben bunlarla uğraşamam diyorsan bir bilgisayarcıya yaptırtabilirsin ama senin yapman daha iyi olur. Yer açılsın diye yaptıysan çok işe yaramaz artık dosyalar arkada hala kalır.

Kanka diyelim virüs varsa ve ondan sıfırlamaya çalıştıysan işe yaramaz en az 8 GB fkash bellek alıp ISO dosyadı indirip formatlaman lazım YouTube'da araştırırsan videoları var. Ya da ben bunlarla uğraşamam diyorsan bir bilgisayarcıya yaptırtabilirsin ama senin yapman daha iyi olur. Yer açılsın diye yaptıysan çok işe yaramaz artık dosyalar arkada hala kalır.
Zaten virüs için değil de dosyaları silmek için sıfırladım. Açılan alan da iyi yani artık dosyalar o kadar yer kaplıyorsa kaplasın valla :D yok rufusuydu iso dosyasıydı formatı biosu… ben uğraşma taraftarı olmayacağım. Teşekkürler bu arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı