Bilgisayarı sürekli şarjda bırakmak doğru mu?

Makaleler
1
Yer
Gelibolu
Daha fazla  
Bu konu burada daha önce açılmıştı ancak konular eski olduğundan açma gerekliliği duydum.

Elimde Toshiba P50-B serisi bir bilgisayar var. Sistemde harici ekran kartı var. Ayrıca Li-ion pil var.
  1. Sürekli oyun oynadığımdan bilgisayarı sürekli prize bağlıyorum. Bilgisayarı sürekli prizde tutmanın bir zararı var mı?
  2. Bilgisayarı prizde kullandığımda şarjı 1-1,5 saat gidiyor. Bilgisayar "Yüksek Performans" modunda çalışıyor. Bu durum normal mi?
NOT: Sistemin pili çıkarılabilir değil! Bu yüzden "Pili çıkart, öyle kullan" demeyin.

Ben kullanıyorum. Ama normal pil senaryosunda kullanmam gerektiğinde de ilk aldığım pil süresi ile aynı süreyi alıyorum.

Bataryanın ömrü daha hızlı azalabilir diye düşünüyorum şahsen. Tabi şarjını tamamen doldurup prizden çıkarıp oynarsanız daha iyi olabilir öyle de sürekli oyun zevkiniz bozulabilir.

Şarj %99 olduğunda pil kapatılıyor zaten. Tek sıkıntı elektrik faturası :).

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı