İlk başta normal araştırmaya başlayayım, tecrübe sahibi olunca artık ayrıntıya inerim.Yazılım, donanım da yeterli bir netleştirme değil.
Makine öğrenmesi, siber güvenlik, bulut mimarileri, web geliştiriciliği...
Bilgisayar elektroniğini günümüzde klasik parçalar ve AI Hardware olarak ikiye ayırabiliriz.
Burada da devreye robotik, malzeme bilimi ve temel fizik gibi şeyler giriyor.
Bugün bilgisayar dediğinde AutoPilot sistemi, uçuş simülatörleri, süper bilgisayarlar ve uzman sistemler gibi şeyler de girebiliyor devreye.
Dikkatini dağıtmak istemem.
Mümkün olduğunca spesifik hareket edebilmen gerek.
Tabii ki tek bir alanın uzmanı ol demiyorum.
Yelpazeni genişletebilirsin ve bu beyne de iyi geliyor.![]()
Doğru söylüyorsunuz. Videolar ve Sosyal'de açılan konulardan da bilgi sahibi olunabiliyor.Burada çoğu şeyi öğrenebilirsin.
Direk bilgisayarın kendisine merakım var aslında. Makine öğrenmesi, siber güvenlik hakkında bilgim yok açıkçası.Neye merakınız var en çok? Nelere veya?
Şanslısınız bence. Bu dediklerinizin çoğunu üniversite eğitimlerinde bile vermiyorlar.Abi ben senden 3-4 yaş küçüğüm benimde çok merakım var. İstanbul'da bilinen bir özel okulun öğrencisiyim, okulumda bilgisayar kursu açıldı her şeyi öğretiyorlar vallaha bize. İlerleyen zamanda Hackintosh kurulumu bile gösterecekler, hatta internet altyapısı kurmayı, server bilgisayarlarıyla ilgili bilgiler bile verecekler. Benim tanıdığım Bilgisayar Mühendisleri, Bilgisayarcılar, Grafikerler bana "Sen yaşına göre bayağı bir şey biliyorsun" dediler. Sende öğren mümkünse abi.
Böyle kral olursun sonra işteOkuyacaksın ve izleyeceksin. Benim zamanımda CHIP dergisi vardı, artık web siteleri var. Teknoloji haberlerini takip et ve videoları izle. Her videoda farklı bir bilgi aktarıyoruz. Takıldığın yerde de Sosyal'de konu açarsın.
Okul dışında böyle bir kurs var mı acaba?Abi ben senden 3-4 yaş küçüğüm benimde çok merakım var. İstanbul'da bilinen bir özel okulun öğrencisiyim, okulumda bilgisayar kursu açıldı her şeyi öğretiyorlar vallaha bize. İlerleyen zamanda Hackintosh kurulumu bile gösterecekler, hatta internet altyapısı kurmayı, server bilgisayarlarıyla ilgili bilgiler bile verecekler. Benim tanıdığım Bilgisayar Mühendisleri, Bilgisayarcılar, Grafikerler bana "Sen yaşına göre bayağı bir şey biliyorsun" dediler. Sende öğren mümkünse abi.
Kurslar bir çok alana göre var. Ama sen öncelikle ne istediğini söyleyebilmelisin. Merakın işletim sistemleri üzerine mi,donanıma mı, zararlı yazılımlara mı,siber güvenliğe mi, ve bunlar gibi hedef seçmelisin. ?Okul dışında böyle bir kurs var mı acaba?
İşletim sistemleri ve donanıma merakım var.Kurslar bir çok alana göre var. Ama sen öncelikle ne istediğini söyleyebilmelisin. Merakın işletim sistemleri üzerine mi,donanıma mı, zararlı yazılımlara mı,siber güvenliğe mi, ve bunlar gibi hedef seçmelisin. ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.