Çözüldü Bilgisayarı temizledikten sonra açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cnr_als

Hectopat
Dün bilgisayarı temizledim kabloları taktım güç kaynağını da temizledim ama bilgisayar açılmadı. Fotoğrafını atayım bir bakın hangi kablo yanlış takmışım. USB kablosunu ve Panel kablosunu taktım, ses kablosunu da anakart kablosu, PSU kablosunu falan taktım ama açılmadı. Bilgisayara güç geliyor açılıyor ama ekran gelmiyor. Kasanın açılış tuşları ve ön panel kullanılmıyor. Buyrun fotoğraf:

15547554037191322744607.jpg
1554755478689715896729.jpg
15547555617152116343252.jpg
1554755667968-703580472.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunumu çözdüm. Statik olmuş BİOS pilini çıkarıp sistemi açtıktan sonra düzeldi tekrardan taktım pili sonra Load Optimized default yaptım ayarı tekrardan sistemi kapatıp açtım. Düzeldi. Ama şimdi başka sorunum var. Buyrun fotoğraftan bakın. Bu arada internet bağlantım yok bir süre ondan açılmıyor olabilir mi bakın bir fotoğrafa:
20190411_210251.jpg
Dün bilgisayarı temizledim kabloları taktım güç kaynağını da temizledim ama bilgisayar açılmadı. Fotoğrafını atayım bir bakın hangi kablo yanlış takmışım. USB kablosunu ve Panel kablosunu taktım, ses kablosunu da anakart kablosu, PSU kablosunu falan taktım ama açılmadı. Bilgisayara güç geliyor açılıyor ama ekran gelmiyor. Kasanın açılış tuşları ve ön panel kullanılmıyor. Buyrun fotoğraf:

Eki Görüntüle 384202Eki Görüntüle 384204Eki Görüntüle 384206Eki Görüntüle 384207
Elektriği kes ve BIOS pilini çıkarıp 5 dakika bekle. Pil olmadan fişi tak çalıştır. Görüntü gelirse kapatıp pili takabilirsin. RAM belleklerinin tam oturup oturmadığını kontrol et. Pinleri silgiyle sil. Yuvalarına toz kaçmış olabilir.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 384202Eki Görüntüle 384204Eki Görüntüle 384206Eki Görüntüle 384207
Ramleri çıkarıp dener misiniz?

"Bilgisayara güç geliyor açılıyor ama ekran gelmiyor." Sorun bu sayın hocam.

Yazdıklarına bakacak olursak ön paneli hatalı bağlamış olması da bu soruna sebep olabilir:

Kasanın açılış tuşları ve ön panel kullanılmıyor.

Ki paylaştığı fotoda ön panel kabloları bağlı. Bağlı ise tepki vermeli. Mesela 4sn basınca görüntü vermeyen sistem bile kapanır.

Power Swict ,Reset, Power ST, RST(reset) bu isim portun üzerinde yazar eşleştir ön panel gördüğüm kadarıyla yanlış bağlamışsın kırmızı doğrultu belirttim yanlış yeşil olan doğrultuda olması gerekiyor. Bilgisayar açılıyor mu yani fan ları çalışıyor mu açınca belirtir misin. Ekran kartının güç kablosu takılmamış olabilir yada vga kablosunu anakarta takmış olabilirsin bende ilk başta öyle yapmıştım.

15547554037191322744607.jpg

Yazdıklarına bakacak olursak ön paneli hatalı bağlamış olması da bu soruna sebep olabilir:

Evet olabilir ama genellikle bu tip sorunlar ram, ekran kartı veya işlemciden kaynaklanıyor.

Ki paylaştığı fotoda ön panel kabloları bağlı. Bağlı ise tepki vermeli. Mesela 4sn basınca görüntü vermeyen sistem bile kapanır.
Panel bağlantıları kullanılmıyor. Konu sahibi belirtmiş.

Power Swict ,Reset, Power ST, RST(reset) bu isim portun üzerinde yazar eşleştir ön panel gördüğüm kadarıyla yanlış bağlamışsın kırmızı doğrultu belirttim yanlış yeşil olan doğrultuda olması gerekiyor. bilgisayar açılıyor mu yani fan ları çalışıyor mu açınca belirtir misin. Ekran kartının güç kablosu takılmamış olabilir yada vga kablosunu anakarta takmış olabilirsin bende ilk başta öyle yapmıştım
Eki Görüntüle 384225
Evet fanların hepsi dönüyor ekran kartının fanı da dahil.

Artı -1 Eksi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı