Çözüldü Bilgisayarı temizledikten sonra işletim sistemine geçiş sağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AkustikGitarist

Decapat
Daha fazla  
RAM
8x2 DDR4
Ekran kartı
Gtx 1060
Anakart
Asus
İşlemci
i7 8700
Bilgisayarın kasasını temizlerken BIOS pilini de çıkartıp taktım fakat arfından bootable bulunamıyor uyarısı alıyorum. SATA girişlerini kontrol ettim yerlerini vs değiştirdim belki çözüm sağlarım diye fakat değişen bir şey olmadı. Ama BIOS'ta disklerin takılı olduğunu görüyor fakat BIOS menüsünün sağ tarafında diskler gözükmüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim, yardımcı olan çıkarsa sevinirim. Herkese iyi sosyaller. Ekte iki fotoğraf ekledim.

Dosya Ekleri

• IMG_20241001_205817-min.jpg
    IMG_20241001_205817-min.jpg
    142,1 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20241001_205829-min.jpg
    IMG_20241001_205829-min.jpg
    139,3 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Çözüm
Bilgisayarın kasasını temizlerken BIOS pilini de çıkartıp taktım fakat arfından bootable bulunamıyor uyarısı alıyorum. SATA girişlerini kontrol ettim yerlerini vs değiştirdim belki çözüm sağlarım diye fakat değişen bir şey olmadı. Ama BIOS'ta disklerin takılı olduğunu görüyor fakat BIOS menüsünün sağ tarafında diskler gözükmüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim, yardımcı olan çıkarsa sevinirim. Herkese iyi sosyaller. Ekte iki fotoğraf ekledim.

Hocam BIOS pilini söküp taktıktan sonra BIOS sıfırlanmıştır. F7 ile Advanced mode girip legacy veya UEFI seçeniğin ayarlarını değiştirin.
Hocam sistemi usb yada var ise DVD diski takılı olmadan başlattınızmı?

Hocam BIOS pilini söküp taktıktan sonra BIOS sıfırlanmıştır. F7 ile Advanced mode girip legacy veya UEFI seçeniğin ayarlarını değiştirin.

Çözüm
Diskleri gördüğü halde boot etmiyorsa önceliği USB'ye veya başka bir şeye vermiş olması gerekiyor. Öncelikleri kontrol eder misiniz?

Öncelikler kısmı sağ tarafta (BIOS menüsünde) orada diskleri göremiyorum. Önceden görüyordum. Fakat dikkat ederseniz ilk fotoğrafta SATA kısmında takılı olan 2 diski de algılıyor aslında.

Çok teşekkür ederim. Sorun çözüldü. Launch CSM kısmını Disabled'ten Enabled'e çektim.

Dosya Ekleri

• IMG_20241001_213355-min.jpg
    IMG_20241001_213355-min.jpg
    217,5 KB · Görüntüleme: 23

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı