Bilgisayarı toplamak mı, hazır almak mı daha iyidir?

Selam arkadaşlar. 2. el hazır sistem mi, yoksa tek tek mi? Teşekkür ederim.

2. el hazır sistem yerine direk 0 hazır sistem almanı öneririm en azından garantili olur. Hazır sistem dememin sebebi hazır sistemler genelde kendin toplamana göre daha ucuz olur şahsen ben 2018 de 1050 Ti'li sistemi 3800'e aldığımda kendim toplarsam 4100'e geliyordu. Şu an baktığındada ortalama 1000 2000 TL daha ucuza gelir.

Bana kalırsa zevk meselesi. Ben toplamayı severim o yüzden hep toplama bilgisayar aldım. Parçaları da kendim montajladım. 2. el hazır sistem alabilirsin çoğu toplama oluyor zaten veya kullanacağın parçaları tek tek seçip kendin toplayabilirsin. Bunu yap şunu yap dememiz biraz saçma olur çünkü bazen insanlar ihtiyaçtan tek tek alsan çok daha fazlaya gelecek sistemleri hemen satılsın ihtiyacımı gidereyim diye çok ucuza satıyor. Bayağı bir avantajlı oluyor. İçinden sevmediğin parça varsa veya daha iyisini alırım dediğin, sistemi satın aldıktan sonra o parçayı satıp kendin o parçayı değiştirirsin.

Hazır sistemdeki parçaları tek tek topladığında daha ucuza geliyorsa toplama daha pahalıya geliyorsa hazırı alın.

Ben verdiğim paraya aldığım performansa bakarım. 3060 ve ryzen 5 2. 3. nesil bir pcyi 2. elden 11 civarına alırsın ama sıfır baksan o paraya 3050li bir bilgisayarı ancak alırsın. Testlerini düzgünce yaptıktan sonra 2. el bana göre çok çok daha mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı