Bilgisayarı Uzay Montaj İle Çalıştırmak

Câveira

Centipat
Katılım
8 Ağustos 2019
Mesajlar
15
Arkadaşlar kasam yok sadece çalışıyor mu diye merak ettim ve uzay montaj yaptım. hangi pinlere dokununca çalışacağını biliyorum fakat anahtar veya çatal ile falan değdirince 1-1.5 saniye çalışıyor (yani fanlar dönüyor) ve kapanıyor sebebi nedir sizce?

(Anakart modeli: P5GV-MX)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pilini çıkarıp bir süre bekleyip tekrar takıp deneyin. Düzelmez ise farklı bir donanım, kablo veya montalamada sıkıntı olabilir. Anakart, işlemci ve tüm güç girişlerinin eksiksiz takıldığından emin olun. Bileşenleri çıkarıp tekrardan takmayı deneyin. Tüm güç bağlantılarını kestikten sonra BIOS pilini çıkarın ve bir süre bekledikten sonra tekrar takın. İşlemci fanının tam oturduğundan emin olun. RAM iki adet ise tek takmayı ve slot değiştirmeyi deneyin. İşlemcinizde onboard GPU var mı? Harici ekran kartı var ise çıkarıp çalıştırmayı deneyin. Son olarak PSU arızalı olabilir.
 
Hocam internetten baktıysanız internette herkes başka şey yazıyor. Ben çalıştırana kadar ölmüştüm. Bilgisayar hazır, her şey tamam, nasıl çalıştıracağımı bilmiyorum :p
Baktım da, anakart çok eski, bozulmuş olabilir belki.
 
yani normalde dokundurduğum zaman çalışıyor 1-1.5 saniye ama art arda sürtünce çalışmaya devam ediyor sürekli sürteyim mi ?
Hayır. Çalıştır. 1-1,5 saniye sonra kapanınca bir daha çalıştır. Eninde sonunda açılacak. Boşluksuz sürtersen kıvılcım alır🤣
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı