Bilgisayarı uzun süre açık bırakmak

Alperen1453

Kilopat
Daha fazla  
Benim sorunum şu biliyorsunuz ki bazı oyunları indirmek çok uzun sürüyor. İnternet biraz yavaş bende mönitörü kapatıp geceden açık bırakıyorum, gündüz de okula gidiyorum sonra indirme tamamlanmadıysa indirene kadar bu işlem devam ediyor. Bilgisayarı yeni aldım, herhangi bir sorun yaşar mıyım? Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
tüm güç kaynaklarını minimize edip indirme bittikten sonra oto kapatmayı açık bırakırsan pek sorun olmaz diye düşünüyorum.Yine de bilgisayar yeni olduğu için speccy gibi sıcaklık ve performans gösterleri olan program ile takip edebilirsin durumunu

Her zaman takip etmek lazım. Uyum sorunları, güç kaynakları, sicaklık ve performans göstergeleri vs.
Genelde bilgisayar parçalarının üzerinde verilen DVD'lerde, Speccy, MSI Boost gibi programlar vs. yöntemlerle haftalık takipte olmanız bilgisayarınızın da ömrünü uzatır.

Bizim iş yerinde 4 tane PC açık kalırdı elektrik gitse bile sıkıntı olmazdı. Önemli olan sağlam PSU. PSU'nuz nedir?

Not: Ayda 1-2 kez dinlendirirdik bilgisayarı sonra bize küfür eder gibi 'har har har'' diye ses çıkarmasın. :D

Zamanında aldığım laptopu neredeyse hiç normal şekilde kapatmamıştım. Genelde sürekli açık olurdu. Bir yere götüreceğim zamanda ekranını kapatıverirdim. Uyku modunda kalırdı yani. Sonuç; bir buçuk yıl sonra harddisk bozuldu. Neyse ki garanti kapsamında ücretsiz değiştirdiler. Olan içindeki veilere oldu tabi.

Bilgisayarlar insanlar gibi değildir arkadaşlar. Öyle 1 2 gün çalışmakla yorulmazlar. Bir şey olmaz. Güç kaynağın kaliteliyse dert etmene gerek yok.

Benim PSU kalitesiz Frisby markalı. Elektrik kesintisi 1-2 defa oldu sistemin zarar görmesini istemiyorum sıkıntı olmaz inşAllah.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı