Bilgisayarım Bütün Ram'i Kullanıyor

Technology

Hectopat
Katılım
28 Nisan 2013
Mesajlar
39
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba arkadaşlar, bilgisayarımı geçen kurban bayramında topladım. Güçlü bir bilgisayar bileşenleri alta madde olarak yazacağım ama çok garip bir şekilde 8GB ram'in %90'nını kullanılıyor ve sadece arka planda Chrome açık iken. İşletim sistemim Windows 8.1.

Bilgisayarı ilk açtığımda çok normal %15 en fazla kullanılıyor sonra Origin, Steam ve Skype açıyorum %30'a çıkıyor sonra Chrome açıyorum falan. Bu programlar açıkken arkada atıyorum BF 4'e giriyorum oynuyorum oynuyorum çıkıyorum oyunu kapatmama rağmen ram %70 kullanılıyor veya Titanfall'a giriyorum oyunu High'da oynayabilmeme rağmen Fraps'da video çekmeye başlayınca sesler bile kasıyor ram %200 falan kullanılıyor her halde oyundan çıkıyorum bir bakmışım ram %90 kullanılıyor. Her şeyi kapıyorum yine aynı. Format atamam çok fazla şey var bilgisayarımda 1tb Harddisk'im oyunlarla programlarla ve saklamam gereken bazı dosyalarla dolu. Windows kurulu olduğu SSD'de de çok fazla programım var. Video Edit, Adobe programları falan. Yani bunları silmeden hiç bir belgeme dokunmadan bu sorunu çöze bilir miyim? Eğer bu bir virüs ise Windows dosyalarında mıdır? Format'ı sadece Windows dosyalarına atabilir miyim? Nasıl?

Ayrıca bilgisayarımı bazen 2-3 gün açık bırakıyorum indirme veya upload yapacaksam veya şehir dışına gidiyorsam Teamviewer ile bağlana bilmek için açık bırakıyorum ama önceden de bırakıyordum böyle bir sorun olmuyordu cevaplarınızı bekliyorum lütfen yardım edin bunu nasıl çözerim?

Az önce Ramlere dokundum elimde soğuklar hiç sıcak değiller anlamadım olayı.

Vpvmzq.jpg


Konu yanlış yerdeyse özür dilerim ama bilgisayar problemleri gibi bir başlık göremedim.
Sistem Windows 8.1

Bileşenler:
İşlemci: Intel Haswell i7 4770k (soğutucusu hyper 212 evo cooler master)
Anakart: MSI Z87-G45 Gaming
RAM: Corsair Vengeance Pro Series 1600Mhz 9CL 2 x 4GB
Ekran Kartı: Asus DirectCU II TOP HD7950 AMD 3GB 384 bit
Depolama: 240GB Corsair GT SSD ve 1TB WD Caviar Black harddisk
Güç Kaynağı: Xilence 700 Watt 80+ Gaming
Kasa: Zalman Z11 Plus
 
Son düzenleme:
Ramleri başka bir pcde deneyin. Yada başka ramler takın. Ben ramlerin bozuk olduğundan şüpheliyim.
 
Bence Görev Yönetici'sine girin. Oradan İşlemler ve Hizmetler sekmesine girin. Dikkatlice göz gezdirin. Ve bilgisayarınızı hafızasını, gücünü en çok hangi program kullanıyor ise fotoğraf çekip buraya atın.
 
Ramleri başka bir pcde deneyin. Yada başka ramler takın. Ben ramlerin bozuk olduğundan şüpheliyim.

Bence Ramlerde bir sorun yok bildiğim kadarıyla Ramler kolay bozulan bileşenler değiller garanti süreleride ömür boyu ramlerde sorun varsa değiştirmem kolay olur herhalde. PC daha 6. ayını dolduruyor zaten başka bir bilgisayarım yok ama deneme şansım olursa denerim ama.

Sağlam bir virüs taramasından geçirin bilgisayarınızı. Ayrıyetten işlemler kısmının resmini çekip atarmısınız.

Bir virüs programım yok Windows 8.1 de olan Microsoft Security Essentials(güvenlik duvarı) nı kullanıyorum şimdi bir baktım virüs bulmuş win32 dizininde bettersurf diye ama daha öncede çok tarama gerçekleştirdim hiç bir şey bulamadı arada bilgisayarı temizle seçeneği çıkıyor tıklıyorum zaten. Ayrıca işlemler bölümündeki tüm programları toplamıştım 600mb ı geçmiyorlar ama 8gb ramin 7gb ı gidiyor nedense.
Şuan PC yeni açıldığından dolayı ram %57 80 90 larda değil ama yinede ben o kadar program açmadım.
Daha önce topladığımda görev yöneticisi %80 ram kullanıyor 6.5 gb falan kullanılıyor diyordu işlemleri topladım kullanıcılardan toplam kaç baktım 600 mb idi.
b8DB80.jpg
 

Geri
Yukarı