Bilgisayarım eskiye oranla daha yavaş

Astolfo

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarlar eskidikçe tabii performansında düşüşler gözüküyor ama bilgisayarım yaz tatilindeyken gayet normal durumdayken 2 3 ay sonra daha kötü performans vermeye başlamıştı. Parçaların performans durumunu düşüren etkenler neler olabilir? Ve bunları düzeltmek için ne yapmalıyım?

@Astolfo Hem ekran kartı hem işlemci. Tozlarını da iyice alın fanlarındaki tozları hani. Kolonya ile temizleyin birde ya da fazla sulu olmayan peçete ile veya ıslak bezle temizleyin tozları ve kuru termal macunları öyle sürün termal macunu. Eğer yapamam diyorsanız internette rehberler var nasıl yapılacağına dair. Adım adım izleyerek ya da videonun ilk tamamını izleyip anladıktan sonra baştan takip edebilirsiniz.

Sadece soğutmayla alakalı değil, sisteminizin yeterliliğine de bağlı bir durum bu. Sisteminiz yeterliyse termal macun yeniledikten ve temizledikten sonra program üzerinden sıcaklık değerlerine bakabilirsiniz.

Sadece soğutmayla alakalı değil, sisteminizin yeterliliğine de bağlı bir durum bu. Sisteminiz yeterliyse termal macun yeniledikten ve temizledikten sonra program üzerinden sıcaklık değerlerine bakabilirsiniz.
sistemim oyunu kaldırabilecek gereksinimlere sahip ve oyunda hiçbir kasma veya donma olmuyor ona rağmen bilgisayar cehennem ateşinde yanıyor gibi sıcak.

Teşekkürler hocam.

sistemim oyunu kaldırabilecek gereksinimlere sahip ve oyunda hiçbir kasma veya donma olmuyor ona rağmen bilgisayar cehennem ateşinde yanıyor gibi sıcak.
O zaman temizlikten sonra HWMonitor tarzı bir program indirip sıcaklık değerlerine bir bakın derim.

Hocam bir de termal macunlara baktım 20-140 arası değişen fiyatları var aralarındaki fark ne siz hangisini önerirsiniz link bırakabilirseniz çok güzel olur.

O zaman temizlikten sonra HWMonitor tarzı bir program indirip sıcaklık değerlerine bir bakın derim.

Bakarım tabii ama sıcaklık değeri düşük ya da yüksek olması bana ne gösterecek onu anlamadım.

Bakarım tabii ama sıcaklık değeri düşük ya da yüksek olması bana ne gösterecek onu anlamadım.
Isınıyor demeniz görece bir şey. Yük altındayken bileşenler epey ısınır zaten. Sayısal bir değer görürseniz soğutmanın yeterli olup olmadığını anlamanız daha kolay olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…