Bilgisayarım güvende mi?

yagi1244

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımda troxapp diye bir uygulama buldum ama ben yüklemedim ve program indirince de her şeyi kabul etmiyorum. ChatGPT'den bu uygulamayı sorduğumda kötü amaçlı yazılım olduğunu söyledi ve ben de hemen sildim. Ardından Malwarebytes'dan virüs taraması yaptım ve 75 tane tehdit buldu. Ben de onları sildim ve sonra tekrar tarama yaptığımda bir şey bulmadı. Şimdi rahat bir nefes alabilir miyim? Bilgisayarım güvende mi? Bu arada format atmayı tavsiye etmeyin. Bunu ben de biliyorum ama atamam. Bu söylediğime rağmen format at diyen olursa mesajını raporlayacağım.

Bilgisayarımda troxapp diye bir uygulama buldum ama ben yüklemedim ve program indirince de her şeyi kabul etmiyorum. ChatGPT'den bu uygulamayı sorduğumda kötü amaçlı yazılım olduğunu söyledi ve ben de hemen sildim. Ardından Malwarebytes'dan virüs taraması yaptım ve 75 tane tehdit buldu. Ben de onları sildim ve sonra tekrar tarama yaptığımda bir şey bulmadı. Şimdi rahat bir nefes alabilir miyim? Bilgisayarım güvende mi? Bu arada format atmayı tavsiye etmeyin. Bunu ben de biliyorum ama atamam. Bu söylediğime rağmen format at diyen olursa mesajını raporlayacağım.
Şöyle yapabilirsin bir kaç tane daha virüs programı indirip ayrı ayrı taratabilirsin. Görev yöneticisini de kontrol et bilmediğin bir şey çalışıyor mu?

Diğer anti virüs programları ile tarayın Kaspersky, BitDefender eğer bir şey bulmazsa PC güvendedir.

Alabilirsin ama sen gine de Kaspersky, Eset ve BitDefender gibi antivirüslerle tam tarama yapın.

Forma-
Troxapp uygulamasını denetim masasında gördüyseniz ilk başta denetim masasından silip sonra tarama yapmanız daha iyi olurdu. Virüs kaldığını sanmıyorum.
Bu tarz şeyleri de GPT'e sormayın direkt tarama yapın veya GPT olmayan yerden araştırma yapın.

Tarayıcınızda Troxapp ile alakalı veya o tarz bilinmeyen çerezleri de silin.

Bende aynı şeyi geçen günlerde anlık dalgınlıkla link geçme sitesinde indirdim. Çerezlere de yapışıyor tarayıcının silmeyi unutmayın.
Forma-
Troxapp uygulamasını denetim masasında gördüyseniz ilk başta denetim masasından silip sonra tarama yapmanız daha iyi olurdu. Virüs kaldığını sanmıyorum.
Bu tarz şeyleri de GPT'e sormayın direkt tarama yapın veya GPT olmayan yerden araştırma yapın.

Tarayıcınızda Troxapp ile alakalı veya o tarz bilinmeyen çerezleri de silin.

Ayrıca bu virüs değil istenmeyen uygulama olarak geçiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı