Bilgisayarım Hacklendi

Belli ki bir sıkıntınız var. Çekinmenize gerek yok konu açabilirsiniz. Çok bilgili hocalarımız ve forum üyelerimiz var. Yardımcı olmaya çalışırız.

Belli ki bir sıkıntınız var. Çekinmenize gerek yok konu açabilirsiniz. Çok bilgili hocalarımız ve forum üyelerimiz var. Yardımcı olmaya çalışırız.
Sadece format atmak bilgisayara ve telefona yeterli mi?
Telefonumuza gelen bildirim şifrelerinin başındaki <kare> işaretleri ne anlama geliyor?
telefon numarası üzerinde hackleyebiliyorlar mı?
ne yapmalıyım?
yasal anlamda hakkımı aramak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?
Yardımcı olabilir misiniz

Hanımefendi konuyu anlatmamışsınız ki hangi konuda yardımcı olacağımı anlamadım. Başınıza ne geldi yasal süreci başlatmak istediğiniz mevzu ne bilmiyorum ki sorularınızı cevaplayayım.

Hanımefendi konuyu anlatmamışsınız ki hangi konuda yardımcı olacağımı anlamadım. Başınıza ne geldi yasal süreci başlatmak istediğiniz mevzu ne bilmiyorum ki sorularınızı cevaplayayım.
wifi şifremiz kırıldı, wifi ağı üzerinden internete bağlanan cihazlara ulaşıldı, telefon şifreleri kırılarak kişisel bilgilere ulaşıldı.

wifi şifremiz kırıldı, wifi ağı üzerinden internete bağlanan cihazlara ulaşıldı, telefon şifreleri kırılarak kişisel bilgilere ulaşıldı.
İlk etapta modeminizi resetleyip modem adınızı ve şifrenizi değiştirmeniz gerekiyor ve kablosuz ağınızda modem yönetim sayfanızın uzaktan erişime kapalı olduğuna emin olun değil ise mutlaka kapatın. O ağa bağlanan cihazların da ya ağ ayarlarını ya da kendisini sıfırlayıp/format atarak korumaya almalısınız. Şu anki durumunuz nedir? Olay devam ediyor mu?

Ransomware yemişsiniz. Virüslü dediğiniz programın adını veya nereden indirdiğinizi söyler misiniz? Link veya dosya paylaşmayın ama.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Modemin ayarları yapılmamıştı sadece kablo çekilmiş. Şu anda interneti açmıyoruz, modemi tamamen değiştirmeyi düşünüyoruz. Tüm sosyal medya hesaplarım, whatsap, hatta dinlenmişiz.

Ransomware olduğunu sanmıyorum, arkadaş herhangi bir dosya şifrelemeden söz etmedi.
Dosyaları açamadığından bahsetmiş ve files encyrpted diye not olduğunu söylüyor. Tipik ransomware işte, zaten farklı isimler ve uzantılı dosyalara dönüştürüyor ransomware'ler. Bir de dosyalara tekrardan erişim için bitcoin veya farklı bir kripto para istiyorlar.

Bu insanlar normalde sorunlu olduğumuz insanlar ve hemen evimizin yanında oturuyorlar, bizim modem onlarda full çekiyor.

Sizinle iletişime geçildi mi? Şantaj yapıldı mı? Eğer reşitseniz davacı olabilirsiniz tabii ki, değilseniz aileniz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…