Bilgisayarım İçin En Stabil İşletim Sistemi?

VSR

Hectopat
Arkadaşlar, merhabalar. Aşağıda özelliklerini yazmış olduğum bilgisayar için Windows 10 işletim sistemlerinden birini tercih edeceğim. Şu anda bütünüyle güncellenmiş Windows 10 1709 versiyonunu kullanıyorum. Donmalar, takılmalar, geç açılmalar vesaire hiçbir şekilde memnun değilim. Cihazda 1TB HDD takılı. SSD edin diyecek arkadaşlara durumu şu şekilde izah edeyim; işim gereği kullanmış olduğum programların Data'ları mutlaka C: ProgramData klasöründe olması gerekiyor, bu nedenle SSD alamıyorum. Zira 1TB SSD iyi para şu aralar. Windows 10'un hangi versiyonunu önerirsiniz? Sizce bu özellikte bir dizüstü bilgisayar için hangisi daha stabil çalışır?

Dizüstü Bilgisayar: ASUS SonicMaster, X542UR
İşlemci: I5-7200U I 2,50 GHz>3,2 GHz, 4 çekirdek
RAM: 8 GB, 2133 MHz
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 930MX
İşletim Sistemi: Windows 10 Home Single Language
Hard Disk: HDD

HDD'nin 5400 RPM dönüş hızı mevcutsa Windows 8.1 kullanın. Windows 10 5400 RPM disklerde inanılmaz bir işkence haline dönüşüyor. Eğer Windows kullanmak zorunda değilseniz Linux geçebilirsiniz. Ben şu anda bunu yazdığım dizüstü sistemimi diski kötü olduğu için SSD alana kadar Linux'a geçirdim. Muhtemelen SSD alsam da Linux'da kalacağım performans vs. çok memnunum.

Windows 10'dan Linux'a geçtiğinizde programları kurma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Birde Windows için üretilmiş programlar Linux'ta sorun çıkarır mı? Windows 8.1'i tecrübe ettiniz sanırım. Windows 10'dan daha fazla verim alabilir miyim 8.1'de?

Kullanacağınız programlar Windows ortamında çalışıyor ise WineHQ ile Linux üzerinden de çalıştırabilirsiniz. Ancak programların stabilitesini garanti edemem.
5400 RPM diski olan dizüstü sistemimi önce Windows 8.1'e geçirdim, sonra yanına Linux kurarak çift sistem yaptım. Windows 8.1 bu tarz düşük disk performansına sahip sistemlerde ciddi anlamda performans artışı sağlıyor. Aslında Windows 10 doğrudan SSD'ler için tasarlanmış. Bu sebeple disklerdeki çalışma mantığı yavaşlamasına sebep oluyor. Tavsiyem önemli yazılımlar kullanacaksanız Windows 8.1 kurun.

Sadece ofis işlemleri ve internet için Linux tavsiyemdir.

Windows 10'un bütün sürümlerini denemiş biri olarak tavsiyene katılıyorum. Sistemin düşükse eğer günceli yakalamak adına kendini zorlamanın manası da yok. 8.1'i indiriyorum. Cevap için teşekkür ederim.
Programlar uyumluysa Linux değilse win7 öneririm. Win10 HDD ile işkenceye dönüşüyor.
Programlar uyumluysa Linux değilse win7 öneririm. Win10 HDD ile işkenceye dönüşüyor.
Windows 7'ye bende çok geçmek isterdim fakat artık maziden kopmak gerek. Teşekkür ediyorum.

Kesinlikle Windows 10
Hocam; bu forumda sürekli, sizin tarzda sırf laf olsun diye konuşan insanlar çıkabiliyor. Herkesin elinde sizin kadar bütçeli bilgisayarlar yok. Ben maruzatımı yukarıda açık bir şekilde izah ettim. Okumayı ve okuduğunu anlamayı öğrendiğinizde bir konunun altına cevap yazma cesaretini kendinizde bulun lütfen.

Çok daha düşük donanımlarla yine 5400 RPM HDD kullanarak W10 ile daha iyi performans aldığım bilgisayarlar oldu. Şaşkınlığımı mazur görün, UEFI kurulum yapmamış olabilir misiniz?

İfadeler: VSR
Çok haklısınız hocam. Keşke -tabiri caizse-, boş yapanlara ceza verilse ama maalesef.

İfadeler: VSR
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…