Bilgisayarım İçin En Stabil İşletim Sistemi?

Çok daha düşük donanımlarla yine 5400 RPM HDD kullanarak W10 ile daha iyi performans aldığım bilgisayarlar oldu. Şaşkınlığımı mazur görün, UEFI kurulum yapmamış olabilir misiniz?
Kurulumu UEFI yaptım, Sosyal'de konusu açılmış rehberleri de harfiyen uyguladım. BIOS'u güncelledim, Overclock'tan uzak durdum. Velhasıl, ne gerekiyorsa onu yaptım fakat olmadı. Programlarım Windows için üretildiğinden, zarureten 8.1'e döneceğim.

Eğer sadece ofis tarzı bir kullanım için hizmet ediyorsa o bilgisayar, Linux OS'lar derim ama tek bilgisayar ise veya ortak/oyun oynanıyorsa Windows 8.1 Single Language.
@Dutchman , Hangisini kullanıyorsunuz ?

Kali Linux Downloads Bu linklerdeki sürümlerden hangisi en performanslı olur, sürücü vs yüklemem gerekli mi kurulum sonrası ?
Birinci sıradaki 64 bit versiyonunu kurdum. Virtual Machine kuruluma göre sıfırdan varsayılan OS olarak kurmak çok daha performanslı. Eğer dizüstü sisteme kuruyorsanız ek birşey yapmanıza gerek yok Kali otomatik olarak tüm donanımı tespit ediyor. Hatta Windows 8.1'de sürücü bulamadığım için çalışmayan Touchpad kısayolları, FN fonksiyonları, Kali'de ek ayara gerek olmadan çalıştı.

Birinci sıradaki 64 bit versiyonunu kurdum. Virtual Machine kuruluma göre sıfırdan varsayılan OS olarak kurmak çok daha performanslı. Eğer dizüstü sisteme kuruyorsanız ek birşey yapmanıza gerek yok Kali otomatik olarak tüm donanımı tespit ediyor. Hatta Windows 8.1'de sürücü bulamadığım için çalışmayan Touchpad kısayolları, FN fonksiyonları, Kali'de ek ayara gerek olmadan çalıştı.
Sanal olarak kurmayacağım, bilgisayara performans açısından düzgün bir işletim sistemi arıyorum (şimdiye kadar oyun olarak Windows 10 idi ama Windows 10'un günlük performansından hiç memnun kalmadım, 8.1 ise ortası idi ama yine günlük olarak tatmin etmedi, Os X günlük olarak en iyileri idi ama oyun performansı olarak Windows'un yarısını veremiyor, Linux sayılırsa Android denedim ama ondan da hiç memnun kalmadım, GTA'yı kontrolcü ile oynamak dışında hiçbir işe yaramıyor).

Sanal olarak kurmayacağım, bilgisayara performans açısından düzgün bir işletim sistemi arıyorum (şimdiye kadar oyun olarak Windows 10 idi ama Windows 10'un günlük performansından hiç memnun kalmadım, 8.1 ise ortası idi ama yine günlük olarak tatmin etmedi, Os X günlük olarak en iyileri idi ama oyun performansı olarak Windows'un yarısını veremiyor, Linux sayılırsa Android denedim ama ondan da hiç memnun kalmadım, GTA'yı kontrolcü ile oynamak dışında hiçbir işe yaramıyor).
Eğer daha ilk defa Linux kullanacaksan ben de Ubuntu'yu öneririm. Bana da Windows'tan Linux'a ilk geçmişimde önermişlerdi. Günlük ihtiyaçlarım için 2 senedir zorlanmadan kullanıyorum.

Linux için başta en tuhaf gelen şey her şeyin arayüz içerisinde çözülmeyişi olmuştu. Uçbirim kullanarak komut satırıyla yapılıyor birçok şey. Forumlarda her şeyin çözümü var tabi ki :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı