Bilgisayarım mavi ekran vermiyor

IşQlı MşQlı

Kilopat
Katılım
19 Kasım 2016
Mesajlar
1.688
Makaleler
1
Çözümler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba, konu başlığı biraz garip oldu fakat demek istediğim şu: Bilgisayar herhangi bir sebeple çöktüğünde asla mavi ekran almıyorum. Bilgisayar restart atıyor ve tekrar açılıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistem: Ryzen 3600X
B450 Tomahawk
Gigabyte 5700XT
Samsung 970 EVO Plus 500GB
High Power 750W 80+ Gold.
 
PSU kaynaklı olabilir diye düşünüyorum veya WattMan hatası da olabilir. Fakat WattMan'da sistem yeniden başladığı zaman bildirim alırdınız.
 
Ekran kartına undervolt yaptıysanız verdiğiniz voltaj yeterli gelmiyor olabilir. Tekrar açıldığı zaman herhangi bir hata veriyor mu? Mesela WattMan gibi.
 
PSU kaynaklı olabilir diye düşünüyorum veya WattMan hatası da olabilir fakat WattMan da sistem yeniden başladığı zaman bildirim alırdınız.
Evet Wattman hatası olduğunda bildirim alıyorum o yüzden sanmıyorum. PSU kaynaklı olabileceğini başka yerlerden de okudum fakat PSU çok rahat besleyebilecek güçte.
 
Ekran kartına undervolt yaptıysanız verdiğiniz voltaj yeterli gelmiyor olabilir. Tekrar açıldığı zaman herhangi bir hata veriyor mu? Mesela WattMan gibi.
Sorum neden crash verdiği değil de neden mavi ekran almadığım hocam. Yani mesela bir örnek vereyim; Windows 10 bug crashes your PC when you access this location Bu sitede gösterilen linki URL kısmına yapıştırıp enter basarsanız bilgisayar mavi ekran veriyor normalde, ama bende direk kapanıp restart atıyor. Bunun sebebini öğrenmeye çalışıyorum.
Üretim hatası olabilir hocam sıkıntılı durumdasınız PSU'yu başka PC de test etme şansınız var mı?
Hocam attığım link mesela isterseniz siz de deneyin olayın PSU ile alakası yok yazılımsal olduğunu düşünüyorum.
Yardım edebilecek yok mu acaba?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı