Bilgisayarım Realtek ses kartını görmüyor

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    46,6 KB · Görüntüleme: 22
NVIDIA ile monitöre ses verilir. Dahili yonga ile kurulu gözükmüyor. High Definition Audio bile yok. Bunların gözükmesi lazımdı. Galiba USB kulaklık var. Bir de bunu gördüm.

Evet USB kulaklık var SteelSeries Arctis 7 Wireless. Ne yapmam gerekiyor? Ne yüklemeliyim?
BIOS üzerinden de açıksa anakart kaynaklı sıkıntı da olabiliyor. Daha önce de denk gelmiştim. İşlemci soketinde sıkıntı çıkmıştı.

Hoparlör satın aldım ve bilgisayarıma taktığımda çalışmadıgını fark ettim kulaklık vs sorunsuz calısıyor ama evdeki 3 farklı hoparlörü takıyorum çalışmıyor. Aygıt yöneticisinde Realtek gibi ses aygıtları kurulu gözükmüyor ve denetim masasında hangi Realtek uygulamasını indirsem hiçbir türlü çalışmadı. Anakartım MSI B450 Tomahawk Max.

Ses sürücüsü kurulu değildir sesi veren cihaz Windows'un kendinden ses sürücüleridir.

Biostu kontrol ettiğimde enabled idi disabled yapıp DDU ile ses driverini kaldırıp ana kartından sitesine girip en güncel ses driverini yükleyip denedim ve sonuç hala aynı :(

Geri enabled’a çekmeyi denediniz mi?

Aslında 1 hafta önce format atmıştım ondan önce de hoparlör kullanmıyordum yeni satın aldım.

Hocam BIOS ayarını yaptıktan sonra mı kurdunuz sürücüyü yoksa önceden de kurmuş muydunuz?

Araştırdığımda aygıt yöneticisinde Realtek'in gelmesi gerekmiyor mu? Veya NVIDIA high definitaion Audio yüklü mü diye acaba.

Hocam o sürücü NVIDIA'nın değil Windows'un kendi sürücüsü BIOS ayarını enableda geri getirin sürücüyü kurun sonra sorununuz çözülecektir.

Hocam format atmayı denediniz mi saçma gibi ama en azından kurulum sırasında gelebilir sürücü.

Hocam sorunun formatla çözülecek bir durum değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı