Bilgisayarıma soda döküldü

Malının kıymetini bilmezsen böyle olur. Anında kapatıp temizleyecektin, başta içeceği bilgisayar dibinde tutman hata, iş işten geçti artık.
Malının kıymetini bilmemekle ne alakası var hocam projem var idi ve aşırı yorgun idim kapatıp yattım ve 1 gün sonra açtım hava acayip sıcak ve o soda orada barınamaz.
 
Ön USB kablolarını bir söküp deneyin ya da ön pnelde başka ne varsa misal ses soketleri USB 3.0 butonlar LED'ler hepsini söküp Power buton kısmını tornavida ya da makas herhangi bir iletken birşwyle Power bacaklarını birbirine değdirecwk şekilde açıp deneyin anakarta ya da ekran kartına gelmemiş demenize göre ön panele geldiyse oradan kısa devre yaptırıyor olabilir.
Yukarıdan aşşağıya damladı ekran kartı hakkında bilgiye sahibim herhangi bir sorun yok ekran kartından dolayı çıkarttım normal anakarta taktım monitörü ona rağmen ekran gelmedi yukarıdaki panelden sorunsuz açılabiliyor.
Hocam Ryzen 3 3100'ün dahili grafiği yok, çalışmaması normal :D
Haydaa 😭😭😭
Elektriksiz elektronik devrelere sıvının temas etmesi sorun değildir. Burada sıvı haldeyken elektrik verilince devreler yanıyor. Kurulamadan calıştırmaman gerekirdi.
Sıcak bir ortamdayım zaten hani 1 gün cepheden güneş alan bir yer mutlaka o soda orada kalmamıştır kontrol ettim oksitlenme filan olmuşmu diye fakat yok tu.
 

Geri
Yukarı