Bilgisayarıma SSD taktım, Windows açılmıyor

Periapsis

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarıma ekstra SSD taktım ve Windows açılmıyor. Anakartın ekranında kalıyor ve altta "otomatik onarıma hazırlanıyor" yazıyor. Windows'un kurulu olduğu hard Disk'i çıkartmadım. BIOS'da, boot menüsünden Windows kurulu olan hard diskimi birinci sıraya aldım. Daha sonra kaydetip BIOS'tan çıktım, yine aynı sorunla karşılaştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot menüsünden diski üste almayacaksın. Windows Boot Manager en üstte olacak.
"Harddisk (Windows Boot Manager)" olarak yazıyor. Şimdi DVD sata bağlantısını çıkardım bir de öyle deneyeceğim.

BIOS, SATA kısmı bu şekilde.

Dosya Ekleri

• IMG_20230513_130503.jpg
    IMG_20230513_130503.jpg
    208 KB · Görüntüleme: 30
Boot menüsünden ekran görüntüsü atar mısın?

Bu şekilde. Bir de yeni SSD'yi çıkartıp deneyeceğim. Hard Disk'teki verilerim yok olur diye korkuyorum çünkü önemli dosyalarım var.

(Boot Mode Select kısmında UEFI yazıyor.)*

SSD'yi çıkartınca Windows normal bir şekilde yüklendi. Acaba Windows içerisinde SSD'yi takabilmek için yapmam gereken bir ayar mı var?

Dosya Ekleri

• IMG_20230513_131644.jpg
    IMG_20230513_131644.jpg
    209,6 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Aslında yok doğrudan çalışması gerekli. SSD'yi takınca da aynı Boot Manager'dan mı Boot ediyorsun?
SSD'yi takınca BIOS'tan gözüküyor ve Windows Boot Manager'ı 1. sıraya alıyorum. Şimdi SSD'yi çıkartıp Windowsu açtım, daha sonra SSD'nin SATA kablosunu taktım. Bu sefer de Disk Yönetimi'nde gözükmüyor. SSD'm Samsung 870 Evo, şimdi uygulamalarını yüklüyorum, belki işe yarar diye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı