Bilgisayarıma virüs mü bulaştı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Başka yerlere kendini kopyaladıysa ne olacak ?

Arkadaşlar bu gibi durumlarda önce Bitdefender ya da Kaspersky Rescue Disk ile ön temizleme yapıp, daha sonra da EEK ve Zemana ile tarama-temizleme yapmalıyız. En son da internet bağlantımızı Complete Internet Repair programıyla tamir edip Technopat bakım yönergesine uyarak da sistem bakımını yaparak işlemi bitiririz. Ayrıca, bir daha böyle bir tehlike ile karşılaşmamak için dikkatli olmalı, kaliteli bir gerçek zamanlı koruma yazılımı kullanmalıyız.

Virüs'ü bilgisayarımdan kaldırdım fakat virüsün yarattığı etkileri nasil düzeltebilirim? Hizmetlerde Windows Defender Devre Dışı görünüyor ve açamıyorum. Ayni sekilde windows anti virus ve belki farketmedigim baska hizmetlerde durdu.

En temiz yolu format.

Ayrıca eğer bir antivirüs yazılımı kuruluysa Windows Defender, normal olarak devre dışı kalır.

Hangi antivirüs yazılımını kullanıyorsunuz?

Tam virüsü temizlememiş olabilirsiniz o yüzden Rescue Disk hariç verdiğim adımları uygulayın. Bakım kapsamındaki kayıt defteri temizliği ile dediklerinizin çözüleceğimi düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…