Bilgisayarıma virüs mü bulaştı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son olarak Windows Defender'i Etkinleştiremedim. Bu şekilde bir hata alıyorum.
Screenshot_1.png

Bu hatayı biraz araştırdım ve defender hizmetinin çalışmadığı için olduğunu gördüm fakat hizmetlere girdiğimde bununla karşılaşıyorum;
Untitled3.png

Ayrıca farkettiğim birşey daha var windows defender hizmetinde bu şekilde bir hesap varmış gibi görünüyor ona kıyasla windows update de yok bu hesabı nasıl kaldıracağım onunla alakalı mı acaba?
xd.jpg

Local Service hesabının olması normal, onda bir sıkıntı yok.

Ayrıca Windows Defender harici bir antivirüs yazılımı var mı?

Bir de; virüslerden kurtulmak için genelde en temiz yol, formattır. Çünkü virüs, temizlense bile %90 ihtimalle arkasında bir iz bırakır.

Öncelikle internetle bağlantını kesmelisin dostum. Aldığın her farklı hata internet veya tarayıcın üzerinden tekrar virüs indiriyor demektir.Ama arkadaşlarında dediği gibi format atmadan biraz sıkıntılı. Fakat virüs senin kişisel dosyaların içinede saklanmış olabilir yedekleme alıp format atsan bile dosyalar içinden tekrar yüklenebilir diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli dosyalarını Hard Diske kopyalayıp format atman en iyi seçenek olur bence.

Windows Defender bi ara bende de kapanmıştı. Onu regeditden açabilirsin. YouTube'da videosu var ben şimdi bulamadım. Ama en iyisi format. Virus silinse bile Windows'ta bazı etkileri kalmıştır. Önemli bilgilerini (Fotoğrafları, şifreleri vs.) al. Ama dikkat et dosyalı bir şekilde alma. Belki alacağın dosyanın içinde virusten kalmış parçalar olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı