Bilgisayarımda virüs gibi bir şey var

yunus5225

Hectopat
Öncelikle selamun aleykum, ben bilgisayarıma PES indirdim. Oyunu kurdum, CD Key istiyordu. Kurdum falan, her şeyi yaptım. Google'den otomatik olarak 5-6 tane site açılıyor. Sonra programları sildim. Hala devam ediyor. Defender'i açtım, virüs algıladı. Sildim ve yine algıladı. Her defasında siliyorum ve her bilgisayari açıldığında bunu yapmak zorundayım. Bir dosya var değişik isimli, dosyanın adı şoyle: Rxfvoogtzca. Tmp.

Bunu silmeye çalışıyorum, silinmiyor. Görev yöneticisini açıyorum. Bütün programları kaldırıyorum. Öyle deniyorum olmuyor. En sonunda Setup/ Uninstall diye bir şey gördüm Görev Yöneticisi'nde. Denetim Masası'na giriyorum, program gözükmüyor. Her bilgisayarı açışımda beni rahatsız ediyor. Bildiğiniz bir virüs programı veya çözüm varsa söyler misiniz? Ne olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Kaspersky Internet Security ile tam tarama yapın. Windows Defender kimi zaman yetersiz kalabiliyor bu konularda.
  • Ek olarak, Görev Yöneticisi > Başlangıç bölümünde bilmediğiniz yazılımları devre dışı bırakın ki virüs açılır açılmaz çalışmasın.
  • İnternet tarayıcınıza bir eklenti yüklendiyse o eklentiyi kaldırın.
Bundan sonra korsan kullanmayın.

Öncelikle Rkill ile zararlıyı inaktif edin.

Sonra temiz önyükleme yapınız fakat sistemi yeniden başlatmayın. Sonrasında zamanlanmış görevlerdekileri temizleyin.

Bütün bunları yaptıktan sonra sistemi MBAM ve Zemana AntiMalware ile taratın. Bulunanları temizleyin.

Sonrasında bu tarz şeyleri bir daha yaşamamak için sisteme güçlü bir antivirüs yazılımı kurun.

Anladığım kadarıyla oyun korsan. Eğer önemli dosyaların yoksa yüzyıllardır kullanılan "format at geçer" taktiğini deneyebilirsin. (!)

Format atın.

Malwarebytes ile tarama yapın. Olmazsa diğer arkadaşların önerilerini deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…