Bilgisayarımdan duman çıktı

erayguzoglu

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba 2014 yılında bir bilgisayar topladım.
  • i5 4690K
  • Sapphire R9 280X Vapor-X
  • Z97-AR
  • Corsair 8 GB RAM
  • CX750 güç kaynağı
Sadece yazları kullanıyorum okula gittiğim için engel oluyor. Beyse bugün 4 saattir TF2'nin indirilmesini bekledim tam indi oyuna girdim oynuyorum gayet güzel bir yanık plastik kokusu gelmeye başladı hemen bilgisayarı kapattım ama fişini çekemedim çünkü 2 hafta öncesine kadar BIOS pilinin bittiğini fark ettim ve daha sonra güç kaynağı kendi kendine kapanmaya başladı. Sonra abim BIOS ayarlarını otomatik olarak ayarladı ve her şey çözüldü ama bugün kasadan duman çıktı sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle merhaba 2014 yılında bir bilgisayar topladım.
  • i5 4690K
  • Sapphire R9 280X Vapor-X
  • Z97-AR
  • Corsair 8 GB RAM
  • CX750 güç kaynağı
Sadece yazları kullanıyorum okula gittiğim için engel oluyor. Beyse bugün 4 saattir TF2'nin indirilmesini bekledim tam indi oyuna girdim oynuyorum gayet güzel bir yanık plastik kokusu gelmeye başladı hemen bilgisayarı kapattım ama fişini çekemedim çünkü 2 hafta öncesine kadar BIOS pilinin bittiğini fark ettim ve daha sonra güç kaynağı kendi kendine kapanmaya başladı. Sonra abim BIOS ayarlarını otomatik olarak ayarladı ve her şey çözüldü ama bugün kasadan duman çıktı sizce ne yapmalıyım?
Büyük ihtimalle güç kaynağı arızalı. Seneler önce eski bilgisayarımla 4 - 5 saat oyun oynamıştım. Ardından odadan çıktım. Geri geldiğimde oda çok kötü kokuyordu. Neyse ki evde yedek PSU vardı. Hemen değiştirmiştim. Sorun çözülmüştü.

Not: PSU, frisby markasınındı.

Şu anda bilgisayarımı aktif olarak kullanmaktayım, duman çıktıktan 1 saat sonra bilgisayarımı açtım ve halen kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Sizce yine böyle bir olay olur mu ?

Benimde aynı şekil olmuştu. Duman çıktı kapattım ve ardından hemen açtım. Binanın elektrik odasından atmıştı sigortalar.

Şu anda bilgisayarımı aktif olarak kullanmaktayım, duman çıktıktan 1 saat sonra bilgisayarımı açtım ve halen kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Sizce yine böyle bir olay olur mu ?
Bence kullanmaya devam etmemelisin. Mesela Bronz 80+ güç kaynaklarında sigorta bulunuyor. Belki senin güç kaynağının da sigortası yanmış veya atmış olabilir. ( Çok zor bir ihtimal olsa da belki koymuşlardır ). :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı