Bilgisayarımı babamdan nasıl kibarca alabilirim?

Daha kotu sonuclar ortaya cikabilirdi, vermesi ve bilgisayari surekli istememesi, israr etmemesi de iyi olmus.

Orası öyle dostum ama ailelerin en büyük hatasıda bu değil mi? Çocuk derslerine çalışsın bilgisayarını elinden alalım diye düşünüyorlar ama büyük yanlış yapıyorlar içinde çalışma isteği olan biri bilgisayarıyla da oynar dersini de çalışır hiç çalışma istemeyen bir çocuğa ne yaparsan yap her şeyini kısıtlarsan kısıtla yine de çalışmaz daha kötüye gider diyebilirim.

Çalışma isteği gelen bir şey değil, dış etkenlerin zorlaması ile veya bir anlık hırs ile olacak bir şey, ailem benden bilgisayarı almadı zamanında, ders çalış diyen de olmadı, ben mezun senemde yumurta kapıya dayanınca psikolojimin bozulmasına rağmen günde 16 saat çalışıp ODTÜ kazanmıştım, iyi ki geçti gitti o günler. Derece yapan öğrenciler de ay ne güzel ben ders çalışıyorum oley be diye oturmuyorlar, hepsinin ailesi zorluyor. Yumurta kapıya dayanınca psikolojin bozulacağına şimdiden çalışmalı.

Orası öyle dostum ama ailelerin en büyük hatasıda bu değil mi? Çocuk derslerine çalışsın bilgisayarını elinden alalım diye düşünüyorlar ama büyük yanlış yapıyorlar içinde çalışma isteği olan biri bilgisayarıyla da oynar dersini de çalışır hiç çalışma istemeyen bir çocuğa ne yaparsan yap her şeyini kısıtlarsan kısıtla yine de çalışmaz daha kötüye gider diyebilirim.

Evet %100 haklisiniz ki bunu ben de yasadim. Metin2 oynar ders calismazdim. Modemi alirlardi bu sefer pasta yapma oyunu vardi Windows 7'de onu oynardim. Yani ders calismak istemiyorsa bir insan, mumkunati yok ders calistiramazsiniz. Isterseniz fiziksel siddet uygulayarak zorlayin, anlamayacaktir calistigi dersi.

Modemi almakmis, telefonu elinden almakmis bunlarin zerre kadar faydasi yok, zarari var bence psikolojik olarak.

Evet %100 haklisiniz ki bunu ben de yasadim. Metin 2 oynar ders calismazdim. Modemi alirlardi bu sefer pasta yapma oyunu vardi Windows 7'de onu oynardim. Yani ders calismak istemiyorsa bir insan, mumkunati yok ders calistiramazsiniz. Isterseniz fiziksel siddet uygulayarak zorlayin, anlamayacaktir calistigi dersi.

Modemi almakmis, telefonu elinden almakmis bunlarin zerre kadar faydasi yok, zarari var bence psikolojik olarak.

Zamanında beni de tehdit ederlerdi hiçbir şekilde derslerime çalışmadım liseyi bitirdik çalışmaya başladık yaptığımız doğru mu dersen değil ama yapabilecek bir şey yok.

Zamanında beni de tehdit ederlerdi hiçbir şekilde derslerime çalışmadım liseyi bitirdik çalışmaya başladık yaptığımız doğru mu dersen değil ama yapabilecek bir şey yok.
Insan gecmise gitmek istiyor bazi durumlarda maalesef. Liseyi calismayarak bitirmek ve mezun olduktan sonra tak etmesi gercekten kotu bir durum.

Babam bilgisayarımı aldı. Şimdi onlardan nasıl isteyeceğim bilmiyorum. Sürekli üstüne binmedim. Biraz kitap biraz televizyon biraz bilgisayara bakarken birkaç gün önce artık okul yaklaşıyor dediler. Şak diye elimden aldılar. Şimdi kibarca nasıl alabilirim tavsiyeleriniz benim için önemlidir.
Valla çok değişik bir şey artık gına getirmiştim bana karışılmıyordu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı