Bilgisayarımı kendim nasıl tamir edebilirim?

Merhaba,

Bilgisayarım bozuk değil. Ancak bu şey olduğu zaman; mahalle bilgisayarcılarına güvenemiyorum.

Dediğim gibi PC bozuk değil ama kendim yapmak istiyorum. Bir parçanın bozuk olması nasıl anlaşılır?

Testler yaparak anlayabilirsiniz.

Dostum öyle bir durumda arıza tespit edecek tecrubeye sahip olman gerek. İnternet üzerinden yardım alarak sorunu tespit edersen yine internetten kaynaklara bakarak çözmende mümkün. Tamir dediğin şey bilgisayarlarda çoğunlukla parça değişimidir. Böyle bi durumda sipariş verir parçayı değiştirirsin.

Fakat tebrubesizsen kar edeyim derken başına daha büyük dertler açman olasıdır.
(Unutma 1000 gigabyte'ın olsada bir gigabyte'ı olana danış :))

Raminizde sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız Memtest64, işlemcide sorun olduğunu düşünüyorsanız AIDA64 veya Prime95, ekran kartında sorun olduğunu düşünüyorsanız FurMark testleri yapabilirsiniz. Duruma göre sorunlu olanı teknik servise veya bilgisayar tamiri yapan birine verirsiniz sorununuzu çözer. Onun dışında herhangi bir sorunu kendiniz çözebileceğinizi sanmıyorum. Eğer sorun yazılım ile ilgili ise ekran kartı geliştiricisi (NVIDIA, AMD veya Intel) yeni bir sürücü ile sorunu çözer. Eğer lehim falan kopmuşsa kendiniz yapmayı denerseniz çöp edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı