Bilgisayarımı Temizledikten Sonra Açılırken Hata: Bad BIOS checksum

A

Agab

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarın iç temizliğini yaptım ve bilgisayarı açtım. İlk açtığımda ekran gelmedi. Klavye ve fare ışığı da gelmedi. Dışarı çıkıp 3-5 saat sonra geldiğimde tekrar açmayı denedim. Bu sefer açıldı fakat ekranda şu hatayı vermekte:

"Bad BIOS checksum. Starting BIOS Recovery..."

Sonra alt alta durmadan şunu yazmakta:

"Floppy not found!
Checking for CD-Rom...
CD-ROM not found!"

Şimdiden teşekkürler. Mobilden yazdığım için küçük yazım hataları olmuş olabilir. Kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden de olmuştu bu hata. CD-ROM girişlerini biraz oynattım, olmuştu. Ayrıca nasıl güncelleyeceğimi bilmememle beraber ASUS P4P 800VM gibi bir anakartın güncel BIOS'unu bulacağıma inanmıyorum. (BIOS sürüm 2004 yazıyordu önceden. ASUS sitesinde 2005 var ama bilmiyorum işte nasıl yapacağımı.)
Bu arada güncellemek için en azından BIOS'a girmek gerekir diye biliyorum. Bu hatayı verdiği için BIOS'a dahi giremiyorum.

Hocam çözümü çok basit. Bilgisayar açılırken BIOS ayarlarına gireceksin ve Load Default Settings'ten BIOS ayarlarını sıfırlayacaksın.

Ustam BIOS'a girebilirsem kolay. Açma düğmesine bastığım anda bu çıkıyor karşıma. 1 saniyelik olay. Benim bildiğim ilk olarak anakart POST ekranı gelir. Ama bu hata daha önce geliyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı