Bilgisayarımı temizledikten sonra aşırı ısınmaya başladı

ducduckie

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımı dün parçalarına ayırıp temizledim ve bugün aşırı ısınmaya başladığını fark ettim sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç değişmedi haziran ayında aldım bilgisayarı ve sorunun termla macundan kaynaklandığını sanmıyorum.
Termal macun tam olarak yerine oturmamış olabilir. Kuruduysa siz onu ayırarak azda olsa olsan ısı iletkenliğini kesmiş olabilirsiniz. Termal macunu sürdükten sadece 10 15 dakika sonra soğutucu bloğu çıkarıp termal macun sürmeden koyarsanız sıkıntı olmaz.

Daha öncede sökmüştüm fakat sıkıntı çıkmamıştı
Sadece 1 yaşına girecek bir bilgisayar eğer çok tozlu bir ortamda çalışmıyorsa 1 senede 2 defa temizlenmemeli. Periyodik olarak 1 senede temizlerseniz hem daha az zahmetli ve daha az maliyetli olur.

Termal macun tam olarak yerine oturmamış olabilir. Kuruduysa siz onu ayırarak az da olsa olsan ısı iletkenliğini kesmiş olabilirsiniz. Termal macunu sürdükten sadece 10 15 dakika sonra soğutucu bloğu çıkarıp termal macun sürmeden koyarsanız sıkıntı olmaz.

Tam anlamadım yani macun kurumuş olabilir mi?

Termal macunun ömrü işlemci fanı hiç sökülmediği taktirde ortalama 2 yıldır. Siz iki kere işlemci fanını sökerek hem aşındırmışsınız macunu hemde ömrü bitmiş. Termal macun sürmeniz gerekli. İşlemci fanını bir daha söküp fotoğraf çekebilirseniz net birşey söyleyebiliriz.

Termal macunun ömrü işlemci fanı hiç sökülmediği taktirde ortalama 2 yıldır. Siz iki kere işlemci fanını sökerek hem aşındırmışsınız macunu hem de ömrü bitmiş. Termal macun sürmeniz gerekli. İşlemci fanını bir daha söküp fotoğraf çekebilirseniz net bir şey söyleyebiliriz.

Şu anda idare etmem gerek bu macunla başka önerebileceğiniz teknik şeyler var mıdır.
Olabilir eğer sadece işlemciniz ısınıyorsa ve bütün fanlar dönüyorsa ya termal macun tam oturmamıştır ya da kurumuştur.

Bugün tekrar kontrol ederim teşekkürler.

Şu anda idare etmem gerek bu macunla başka önerebileceğiniz teknik şeyler var mıdır.
Oyunlara girmeyin. Sakın işlemcinin üstüne Nutella, diş macunu sürmeye kalkmayın. Bunlar yeterli.
İdare etmeyin aşırı ısındırıp etraftaki kondasitörleri patlatabilirsiniz. İşlemciyi yakabilirsiniz.
İşlemci 100 derece sıcaklıkta yanmaz.

Oyunlara girmeyin. Sakın işlemcinin üstünde nutella, diş macunu sürmeye kalkmayın. Bunlar yeterli.

Yok yok :D.
İdare etmeyin aşırı ısındırıp etraftaki kondasitörleri patlatabilirsiniz. İşlemciyi yakabilirsiniz.

Boşta 40 derece oyunda 80-85-90 sıkıntı çıkar mı?
Oyunlara girmeyin. Sakın işlemcinin üstüne nutella, diş macunu sürmeye kalkmayın. Bunlar yeterli.

İşlemci 100 derece sıcaklıkta yanmaz.

Önerebileceğiniz termal macun var mıdır daha önce hiç almadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı