Bilgisayarımın güç kaynağı patladı

Kısa devre yapan elektronik parça tekrar çalışmaz. Prizde sorun olabilir.

Daha önce de yaşamıştım ve kaynağı değiştirmek zorunda kalmıştım bu sefer olduğunda cızırtıyla birlikte çat sesi geldi ve çok az bir ışık çıktı yanık kokuyordu ama açıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -3 Eksi
Daha önce de yaşamıştım ve kaynağı değiştirmek zorunda kalmıştım bu sefer olduğunda cızırtıyla birlikte çat sesi geldi ve çok az bir ışık çıktı yanık kokuyordu ama açıldı

PC'yi prizden çekip kontrol kalemi ile kaçak var mı diye kasayı kontrol edin.
PSU'nun içerisinde koku var mı kontrol edin.
Her şey normal görünüyor dersen sistemi açıp OCCT ile PSU'yu stres testine sok. Yanarsa testte yansın.

Az önce bilgisayarın güç kaynağından cızırtı sesi gelmeye basladi. 4 5 saniye geldikten sonra bir patlama oldu hemen fisi cektim. Tekrar calistirdigimda ise bilgisayar aciliyordu fakat kapattım. Tekrar açsam bir şey olur mu?

PSU markasından anlaşılıyor. Onun dışında patlayan bir cihaz nasıl geri açılsın? Açıldığını beyan etmişsiniz. Ancak diğer arkadaşın dediği gibi patlayan şey kondansatör olmasın? Yanık kokusu vb var mı? Onun dışında kontrol kalemi ile diğer arkadaşın dediği gibi kontrol et. Kaçak var mı yok mu diye. PSU değiştirmeye bak hiç tamir ettirme.

Kısa devre yapan elektronik parça tekrar çalışmaz. Prizde sorun olabilir

PSU markasından anlaşılıyor. Onun dışında patlayan bir cihaz nasıl geri açılsın? Açıldığını beyan etmişsiniz. Ancak diğer arkadaşın dediği gibi patlayan şey kondansatör olmasın? Yanık kokusu vb var mı? Onun dışında kontrol kalemi ile diğer arkadaşın dediği gibi kontrol et. Kaçak var mı yok mu diye. PSU değiştirmeye bak hiç tamir ettirme.
Patlama sesi geldikten kısa bir süre sonra yanık kokusu geçti. PSU yeni sayılırdı alalı 6 ay bile olmamıştı. Yeni PSU olarak ne alabilirim bir öneriniz var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı