Bilgisayarımın ilk ve hali ve son hali

alitility

Hectopat
Katılım
16 Ocak 2020
Mesajlar
1.859
Makaleler
12
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, MSİ B550 GAMİNG PLUS, XPG 3200 MHZ 8+8 16 GB, SAPPHİRE PULSE RX 580 4G, CORSAİR VS550, GAMEBOOSTER GB-G1956BW, WDC SN530 256G NVME, X2 JD 120
Cinsiyet
Erkek
Daha önce konusunu açmıştım için i7 4790K sistemi yaşlı bir ucubeyi dinleyip satıp Lenovo laptop almıştım i5 6200U, aldığım gün bile eve gelip kullanamadım leş gibiydi saatlerce temizliği ile uğraşmıştım, Wi-Fi adaptörü çekmeyen, touchpadin olduğu kısım sanki zımparalanmış gibi, a tuşu olmayan ve hayatımda gördüğüm en beyinsiz hareket olan menteşe kısmını delip somun atılan bir alet, yani zamanına göre iş laptopu olarak nispeten iş yapabilir ki dürüst olayım aletin tek şahane özelliği kamerası 1080p 30 FPS kayıt alıyor onun yanında 3D yüz tanıması var.

Screenshot_20240313-192929_sahibindencom.jpg


2 yıl kullandıktan sonra artık baymaya başladı, uzun süre RekOS kullandım ve en son Valorant 1709 desteğini kestiği için revision OS kullandım ama ne yalan söyleyeyim RekOS kadar performanslı bir OS görmedim, her neyse en son dedim ki benim kasaya geçme vaktim geldi ilk planım laptopu satıp almaktı ama insanları dolandırmak istemediğim için ilan açıklamasına laptopun tüm sorunları yazdım ve doğal olarak satılmadı gelen tekliflerde bayağı komikti o yüzden daha önce hiç yapmadığım şekilde borç alıp sistem bakmaya başladım, yaşı küçük bir kardeşimden AMD bir sistem buldum ve aldım, bağcılara gitmiştim ve hayatımda hiç bu kadar Suriyeli görmemiştim, anakart, işlemci, RAM, PSU, ekran kartı olarak aldım gerisini ben tamamladım elimde eski kasa ve laptopta kullandığım 2 tane SATA SSD ile, kabloların ortada olmasını hiç sevmem bu yüzden kasa eskide olsa uzun uğraşlar sonucu şöyle bir kablolama yapmıştım;

20231109_170702.jpg


Sistemin bu hali şöyle;
R5 2600.
XPG DDR4 8+8 3200 MHz RAM.
GT 1030.
Corsair VS550.
2 adet JD 120 GB SSD.
Adını bilmediğim kasa.
Bu şekilde bir 5 ay kullandım, egzoz fan yok sebebi ise var olan egzoz fanın kasayı her açtığımda traktör motoru gibi çalışıp şaplak atınca düzelmesi bende en son tilt olup sabah kasayı söktüm fanı gittim attım ona rağmen işlemci 50 60 dereceyi geçmiyor idi ki sürülen macun dandik, sonra baktım ben 1030 ile 165 Hz monitörümü 144 kullanıyorum, herhangi bir oyunu kaldırmıyor ufak bir para biriktirdim 1600 TL'ye RX 580 aldım, aldıktan sonra benim kaliteli bildiğim ama aslında dandik olan sarı macunu sürdüğüm için kart ne yaparsam yapayım 84 derecenin altına inmiyor fanlar ise sürekli %100 çalışıyor kartın bozuk olduğunu sanıp aldığım kişiye mesaj attım ve o sırada şunu fark ettim ben aslında Sapphire Nitro+ almam gerekirken Pulse almıştım adam da zaten görüldü atıp geçmiş dolandırıcı ucube, 1 hafta önce MK4 alıp sürdüm kart şu an hangi oyunu oynarsam oynayayım Max 70min 50 derece arası takılıyor ve OC bile yapabiliyorum, sonrasında ise kasanın artık değişmesi gerektiğini düşündüm çünkü bu haliyle koahlı gibi ne hava giriyor ne hava çıkıyor ufak çaplı bir miktar biriktirip Gamepower temperli kasa aldım o ise şöyle;

20240305_200754.jpg


Soğutucu olarak da xcold diye bir şey aldım 4 bakır borulu ve performansı dandik macuna rağmen gayet iyi 55 dereceyi geçmiyor neden macun yenilemedin derseniz geçenlerde Lenovo monitör aldım bozuk çıktığı için iade ettim ve karar değiştirerek işlemci almaya karar verdim R5 5600 işlemciyi aldıktan sonra MK4 sürüp o şekil kullanacağım.
Yani çok garip geliyor baktığın zaman yüksek bir sistem değil evet ama benim bütçem buydu ve ben kendi çabalarımla en iyi şekilde değerlendirdim sistemin son hali ise şöyle;

20240311_030837.jpg


O kadar para verdiğim şey yerde değil de üstte olsun dedim mouse alanından çok kaybettim ama olsun görüntü güzel, gerçi kasanın açık olduğunu gösteren LED projeksiyon gibi tavana yuvarlak bir ışık yansıtıyor garip ama rahatsız edici değil;

20240310_010255.jpg


Şimdi ise askere gitmeme 2 3 ay var eğer o süre zarfında elime para geçer ise ekipmanları yenilemeyi düşünüyorum, kulaklık olarak HyperX Cloud Stinger Core kullanıyorum 2 yıl oldu yüzlerce kez yere düştü hala sağlam sadece 1 ay önce 1 tane padin kulaklığı tutan kısmı koptu onu yapıştırıp kullanıyorum o da her hafta atıyor biraz moral bozucu, mouse olarak ise asla düzgün fareyi bulamıyorum ilk Trust GXT 180 kullandım tam bir şaheser ama yan tuşların kalitesi çok kötü 5 ayda bozuluyor sensörü çok iyi, sonra Gamepower icarus aldım onu da 1 ay kullandım tek bir elektrik kesintisinde sensörü bozuldu duruyor kenarda 1 yıldır falan, sonra gittim MSI GM08 aldım ki rezalet bir mouse hızlıca sağ sol yaparken sensörü yetmiyor aşağı bakıyor, bunların arasında Lenovo Lecoo mouse aldım fakat taktığımda kendi kendine hareket ediyordu direkt iade ettim, şu an ise Trust GXT 900 kullanıyorum iyi hoş ama şekil olarak biraz garip eski aimimden eser yok.
Bu işe tam olarak 4500 TL ile başladım, işlemciyi değiştirdiğimi varsayarsak sistemin değeri ortalama 10 15k civarı oldu, askerden sonra işe gireceğim için kendime komple yeni bir sistem toplayacağım bunu da kardeşime vereceğim yani onun için çok iyi bir hediye babasının yapmadığını ben yapıyorum, son olarak ise kablolamada bana yardımcı olan arkadaşa teşekkür ederim, biraz hırçın ve asabi ama güzel bir iş yaptı.

20240310_213922.jpg
 
Çok güzel macera yaşamışsınız 😄 AMD kartları pek bilmiyorum RX 580 Nvidia tarafında hangi karta denk?
 
Çok güzel macera yaşamışsınız 😄 AMD kartları pek bilmiyorum RX 580 NVIDIA tarafında hangi karta denk?

Arkadaşın dediği civarlarda bir şey, bazı oyunlarda önde bazılarında eşit falan ama askerden sonra AMD ekran kartı almayacağım, çok uğraştırıyor bu performans ayarları vs tamam uğraşınca değiyor ama hani her formattan sonra 1 saat bunları ayarlamak eğlenceli değil, NVIDIA 3000 serisi bir şey alırım büyük ihtimalle.
 
Arkadaşın dediği civarlarda bir şey, bazı oyunlarda önde bazılarında eşit falan ama askerden sonra AMD ekran kartı almayacağım, çok uğraştırıyor bu performans ayarları vs tamam uğraşınca değiyor ama hani her formattan sonra 1 saat bunları ayarlamak eğlenceli değil, NVIDIA 3000 serisi bir şey alırım büyük ihtimalle.
Çok güzel bir sistem toplamışsınız, ellerinize sağlık.
 
Arkadaşın dediği civarlarda bir şey, bazı oyunlarda önde bazılarında eşit falan ama askerden sonra AMD ekran kartı almayacağım, çok uğraştırıyor bu performans ayarları vs tamam uğraşınca değiyor ama hani her formattan sonra 1 saat bunları ayarlamak eğlenceli değil, NVIDIA 3000 serisi bir şey alırım büyük ihtimalle.
Hocam ortalık 4060 hazır sistem kaynıyor. Gelecek için 4060 sistem alın bence.
 
Çok güzel bir sistem toplamışsınız, ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim,min bütçe ile alabileceğim en yüksek verimi almaya çalıştım.

Hocam ortalık 4060 hazır sistem kaynıyor. Gelecek için 4060 sistem alın bence.

Hocam şu anlık kesin değil zaten, askerden geldiğimde 10k olan ekran kartı 40k olursa almam yani zaten öyle hikayeli oyun kültürüm yok oynadığım oyunlar belli.
 
10 sene önce ağabeyim ile birlikte Vatan'dan Bloody V7Ma fare almıştım. O şu an il dışında ve hâlâ bozulmamış. Fare başta büyük gelebilir ama tam bir fiyat performans canavarı. Ne kronik sorunu var, ne sizi yarı yolda bırakır. 1000 TL üzerinde çok daha iyi ve kablosuz fareler var. Ben de geçenlerde farem bozulunca aldım. Tekrardan tavsiye ederim.
 
10 sene önce ağabeyim ile birlikte Vatan'dan Bloody v7ma fare almıştım. O şu an il dışında ve hâlâ bozulmamış. Fare başta büyük gelebilir ama tam bir fiyat performans canavarı. Ne kronik sorunu var, ne sizi yarı yolda bırakır. 1000 TL üzerinde çok daha iyi ve kablosuz fareler var. Ben de geçenlerde farem bozulunca aldım. Tekrardan tavsiye ederim.

Hocam öneri için teşekkürler fakat ben böyle garip şekilli mouse kullanmak istemiyorum, eski aimim zaten gitti kalan da gitmesin yeterli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı